Kød til gammeldags oksesteg opskrifter

Rødløgskompot i ovn med enebær

Rødløgskompot i ovn med enebær

De er gode til al slags kød og kan spises både varme og kolde. Til en gammeldagsoksesteg ville de også passe godt
Biksemad med Spejlæg og Rødbeder

Biksemad med Spejlæg og Rødbeder

Tilsætkød og kartofler og steg til kartoflerne tager farve. stegt oksekød (eller andet kød). Det allerbedste jeg ved, når jeg har haft gæster til en eller anden form for steg (oksesteg, svinekam eller endda helstegt kylling), er at lave en god gammeldags omgang biksemad med spejlæg og masser af rødbeder
Simret oksegrydesteg på italiensk

Simret oksegrydesteg på italiensk

Kød, der simrer længe med tomat, løg, hvidløg, laurbærblade og rosmarin, der giver en dejlig smag tilkødet og ikke mindst til sovsen
Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Smør kødet i ind i pastaen og læg bacon på toppen. Bland tomatpure, balsamico ,olie, hvidløg og krydderier sammen til en pasta
Nytårsmenu / Godt nytår

Nytårsmenu / Godt nytår

Når kødet tages ud af ovnen, vil der være en del saft fra kødet som bruges til at lave en sauce. Steg kødet i smør på en pande
Grydestegt oksemellemskært

Grydestegt oksemellemskært

Det er skåret af tykkammen, og er egentlig ikke det mest møre kød på dyret. Det er bestemt ikke meget brun sovs vi laver her i huset, men hertil er det skønt
Udskæring - Okse Tykkam

Udskæring - Okse Tykkam

Fantastisk Smag - Kødet minder meget om Ribeye, der er dog mere afskær og har en tendens til ikke at blive ens stegt, men F

Kanin-steg i römertopf

Kødet bliver ekstremt mørt på denne her måde, og minder lidt om kylling i smagen. Hæld fonden fra til saucen, og eftersteg kaninen fem minutter uden låg

Krebinetter m/ citron-flødesovs

Form kødettil fire lidt høje krebinetter (ens størrelse), Bland rasp med salt og peber og vend krebinetterne i raspen

Kalvefrikassé

Herefter tilsætter du vand for resten, indtil at kødet er næsten helt dækket. Retten har ikke noget tilbehør

Simremad

– trænger godt og grundigt ind i kød, rodfrugter og hvad der ellers er i din ret. Simremad hører nok mest vinteren til, men du kan faktisk med fordel lave simremad på din grill – og således både sommer og vinter – hvis du har et sted, hvor du og grillen kan stå i læg og tørvejr

Nordstrandssalat

I et dybt ildfast fad, der pensles godt med smør, lægges kødet af rødspætterne, dernæst muslinger, asparges og rejer