Så var det jeg kom i tanke om den lækre æblekagemedkanelog smuldredej. Hvis man altid har æbler, mel, smør, sukker ogkanel, så er det altid let at fremtrylle en skøn kage – hvis der er gæster på vej
Drys kanelsukkeret over æblerne. For udseendets skyld – selvom smagen vel i sidste ende er vigtigst – vælger jeg altid et æblemed en rød skræl, ellers får kagen et blegt og ikke specielt indbydende look
Læg æblebådene tæt på skrå, drys medkanelsukkerog top med mandelflager. æbleog marcipan, men vil i og for sig gøre sig godt på alle tider af året – måske endda med en klat is, flødeskum eller creme fraiche for at tage toppen af denne lidt tunge sag
Æblekagemed et pift er den gode, gammeldags, danske æblekagenmed knuste, sprøde makroner i bunden, blød æblemos ovenpå, flere makroner og mere æblemos i lag for til sidst at blive perfekt afsluttet med et lag cremet flødeskum
nemlig en gammeldags æblekagemed makroner, en mørdejstærte (som endnu ikke har set dagens lys her på bloggen) og bønnebrownien, som er fyldig sag, men som piftes op af en gang syrlige hindbær
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Køl kagen af og server den som den er, eller med lidt flødeskum eller creme fraiche. Smør en kageformmed olie og dæk med mel, - jeg har både bagt kagen i en rund form og en en rektangulær form
o)Men i hvert fald, sidste lørdag der fik vi en lækker og hurtig æble/pærecrumble skrællede æblerog pærer hygger sig med lidt rørsukker Crumble dejen klar Klar til en tur i ovnen Efter en tur i ovnen (en anelse for lidt crumble dej til alt den frugt med pyt, det smager godt alligevel
Kagen kan spises lun og kold f. Det skal du bruge til en kage (tærtefad på ca. med is, creme fraise eller flødeskum - og eventuelt pyntet med friske jordbær