Jeg havde en ide om, at fredagskagen i sidste uge skulle indeholde bananerog peanutbutter. Tryk en flot klat topping på hver kage, og de er klar til servering
sukker). med saltede peanuts eller hakkede hasselnødder. 4 æg. 1250 rørsukker (eller alm. 11 tsk vaniljesukker. 1150 g hvedemel. 1150 g smør, smeltetog afkølet. 1300 g meget moden banan, moset (ca. 2-3 bananer). 150-75 g mørk chokolade, grofthakket. 1100 g chokolade (her 60%). 125 g smør, i ternKom æg, sukkerogvaniljesukker i en skål. 1Pisk det lyst og luftigt (ca. 1Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål. 1Sigt det i ægge/sukkerblandingenog rør det sammen - men kun lige til dejen er samlet. 1Vend det smeltedesmør i dejen. 1Vend bananmosenogchokoladestykkerne i dejen. 1Beklæd en springform (22 cm her) med bagepapir i bunden ogsmør siderne. 1Bag kagen ved 180 grader i ca. 1Lad kagen afkøle lidt i springformen. 1Tag den ud og lad den afkøle til den er lun på en bagerist. 1Hak chokoladen groft ogsmelt den. 1Tag den smeltedechokolade af varmen og tilsæt smør. 1Rør til smørret er smeltetog du har en tyk chokoladeblanding. 1Smør den herefter udover banankagenog lad den størkne
En traditionel Mugcake er ret fed, og indeholder både mel, smørogsukker, men denne herlige sag er uden tilsat sukker, uden smørog uden mel (medmindre du vil have lidt bagepulver i dine kager)
Og det er ikke kun opskrifter på søde sager, der er på bloggen. Karolines) skruet ned for sukker, smørogmelog i stedet skruet gevaldigt op for mængden af banan, hvilket for mig blot er endnu et plus
Jeg er fuldstændig vild med den kombinationen, og det er sådan en kage, du sagtens kan lave dagen før – den bliver faktisk næsten kun bedre af at stå på køl
Men godt smagte de nu, som en rigtig god banancupcakemed en lækker chokoladeglasur, og en klat marmelade i midten (der for min skyld godt kan udeblive en anden gang, jeg er ikke så vild medmarmelade i kager)
Min kæreste har været så heldig at have arbejdet på et tag i Skagen hos en ualmindelig flink mand, som har fodret ham og hans makker med muffins i flere uger
Men det er slut medkage … not. Brødet til morgenmaden kan jo sagtens erstattes af frisk frugt, en omelet eller grød, pandekager eller vafler tilberedt efter low fodmap principperne
Nybagt banankagemed hjælp fra sønnen og nylavet rabarbersaft. Når kagen er kølet af, kan den dekoreres med det, som I bedst kan lide – hos os betylder det chokoladeglasurog masser af chokoladeknapper (sønnens yndlingsslik