Eller måske blev du afskrækket af frost-historien, som også fulgte med. Eller måske er du blevet afskrækket af det dårlige billede, som kom med sammen med opskriften
Pynt med frisk frugt eller hakket chokolade og nyd din marengskagemed familien. Men pas på med at lave dine marengsbunde for store, dem på billedet så enlig lidt for små ud da jeg lavede dem, men vi var stadig enige om at der var rigelig kage til to i sådan én
Så derfor – kend din ovn, og hold øje medkagen i stedet for at følge tiden. Foruden de “tørre” ingredienser i blandingen, skal den blot røres sammen med æg, olie, vand og mælk
Det er spændende, at man egentligt både kan bruge kikærterne og kikærtevandet (det kan faktisk bruges i cookies eller piskes til en marengs ligesom æggehvide)
Marengskage m. Du kan komme det på halvdelen af kagen, eller over hele kagen. Hold nøje øje medmarengsen, den får meget hurtigt farve og bliver meget hurtigt brændt
Og da min Mor er vild med syrlige kager, kunne det ikke passe bedre. Kagen har den sprøde bund, det syrlige lemoncurd og den søde marengs, som er en himmelsk kombination
Lad kagen køle helt af. Æggehvider og flormelis piskes til sej marengsmed en håndmixer. Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad
Kagerne pyntes ovenpå med lidt flormelis, lidt ekstra creme og frisk frugt. Det var et forsøg på, at al kage på dagen ikke var med chokolade, hvilket godt kan blive lidt tungt