Selvom kagerne i dag er kendt som en traditionel dessert på øen, så var den oprindeligt en symbolsk hovedret, som fårehyrderne fik af deres koner, når de kom hjem fra vandring med fårene, og man havde lavet frisk fåremælksost
Syntes du at det smager for meget af smør så kan du blande ostecremenmed lige så meget kagecreme. "Stor portion" er til store kager som chokolade lagkager, klassens time kage osv
For et par dage siden tog vi herhjemme allerede hul på påsken, da jeg råhyggede med en veninde og smovsede denne lækre svampede sag – Gulerodskagemedostecreme
Jeg har efterhånden lavet den et par gange nu, og hver gang med lige stor succes. Jeg plejer at ligge lidt bagepapir ovenpå kiksemassen og trykke ovenpå med noget fladt, så jeg får kiksebunden trykket godt ned
Lad kagen afkøle inden den overtrækkes medostecreme. Og den sad bare lige i skabet – lige tilpas bagt, tilpas svampet uden at være klæg og med en skøn ostecrem på toppen
Kagen var et hit og fik ros, så det er bestemt ikke sidste gang at den er blevet bagt. Lidt forkælelse skulle der til, så aftenen sluttede af med disse lækre strawberry cheesecakes, som jeg havde lavet portionsanrettet med min nyindkøbte form fra Mallorca
Når kagerne er helt afkølede kan de pyntes med lækker topping. Hvilken herlighed, og manden havde skrællet en hel grydefuld, så der både er til grød, mos og måske og fryseren til dejlig æblekage på en kold vinterdag
Jeg kan godt lide ost, men sammen medkage, det syntes jeg måske var lige i overkanten. Den invaderede landet under navnet ostelagkage eller bare ostekage