Da det skæres ud i tern kan stort set alt fra lammet jo bruges, men nøjagtig som med kalv, okse og svin er der forskel på hvor fedt, hvor meget bindevæv, hvor mange sener osv
Kom derefter løg, hvidløg, chili og æble i som steges klare inden melet kommes i. Melet skal lige ristes af, men uden at få farve og så kan der spædes om med bullionen som vi kogte kødbollerne i og fløden
Til gengæld opdagede han, at Heldigs mor stødte sin kalv fra sig og ikke ville kendes ved den. En buk, der kunne tænke sig at blive til stegtsommerbuk med nye kartofler
Hovedretten var en rigtig kød basker med et rigtig stort stykke kalvefiletstegt medium med løgpure, stegte løg, ærter og en kraftig sauce på marv og kalv
Bogen er inddelt i afdelinger for henholdsvis fisk og skaldyr (særlig afdeling for sild), fugl, gris, okse/kalv (en indskudt afdeling for frikadeller), lam/ged, vildt, grønt, tilbehør og syltevarer og til sidst dessert og bagværk
Dette kommer jeg så ned i en skål, sammen med æg, hvidløg (presset), rasp, havregryn, mælk og selvfølgelig hakket svinekød (helst Kalv og Flæsk hvis man har det)
Ligesom sidste år fik vi lagt kartofler alt for sent til at få tidlige kartofler. Dette indlæg blev udgivet i Gris, Lidt af hvert, Opskrifter og tagget frikadeller, gammeldags frikadeller, mad, Opskrifter