Kan man lave klatkager af varm risengrød opskrifter

Klatkager (rester af risengrød)

Klatkager (rester af risengrød)

Kanelristedemandler (mandler ristet i lidt kanelsukker på en pande). Og ja, resterne fra grøden kan sagtens varmes op dagen efter, men der er en endnu bedre løsning – Nemlig at lave en omgang klatkager
Klatkager

Klatkager

Det bedste ved risengrød er nok, at mankanlaveklatkager dagen efter, hvis der er en rest tilbage. kanelsukker og evt
Klatkager

Klatkager

Klatkager er så nemme at lave, og de kan varieres uendeligt. Jeg ynder at lave en stor portion risengrød, så der er noget til overs til en gang risalamande, eller til klatkager
Risengrød

Risengrød

Det kan du komme uden om hvis du laverrisengrøden under dynen, så står den og koger tyk uden at svide på og skal blot have et opkog lige inden servering
glutenfri klatkager

glutenfri klatkager

varm en pande op med lidt olie og lig dejen i små klatter på panden og steg dem ligesom amerikanske pandekager
Havreklatter

Havreklatter

Nogle gange, når jeg synes, morgenmaden skal være noget lidt ekstra særlig, så laver jeg disse havreklatter af havregrød, ligesom mankanlave risklatter eller klatkagerafrisengrød
Dolcetti di budino di riso

Dolcetti di budino di riso

 Men pyt, er vi lidt heldige kan dette indlæg måske være med til at berige de herboende italienere lidt omkring de danske juletraditioner …
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Grøden kan sagtens serveres til morgenmad også og hvis man er så "uheldig" at have grød tilovers kanman jo laveklatkager
Ugens opskrift #13: VERDENS BEDSTE BRUNE RIS

Ugens opskrift #13: VERDENS BEDSTE BRUNE RIS

Når jeg kan se at det meste af vandet er suget op af risene, skruer jeg ned på allerlavestevarme. Andre gange køber jeg dem på Helsam’s webshop hvor de kan findes via søgeordet runde ris eller korte ris eller grødris

November

CPH PIX der er Danmarks største spillefilmsfestival er netop indledt og mankan finde programmet lige her
Risengrød, Ris a’la mande og klatkager

Risengrød, Ris a’la mande og klatkager

Rør risengrød og plantefløde godt sammen (skulle du have mulighed for at finde en sojapiskefløde og piske den vill dette give det bedste resultat, men de er ikke nemme at finde i Danmark og den almindelig plante madlavningsfløde kan også sagtens bruges, jeg brugte havrefløde)
Opskift på risengrød og klatkager

Opskift på risengrød og klatkager

Herefter laverman klatter, med en ske, som steges i fedtstof (helst smør) på en pande, der ikke er alt for varm, klatterne skal nå, at blive nogenlunde gennembagt, uden at blive brændt, inden mankan vende dem
Klatkager

Klatkager

NoterDesværre kanman ikke bare stege risengrød. De er skrøbelige og kan ikke lide at blive håndteret. Stegningen skjuler alligevel det meste af vanillesmagen