Kartofler til mange gæster opskrifter

Dobbelbagte kartofler

Dobbelbagte kartofler

1200 gram bagekartofler, (4 store)1 løg, finthakket2 dl fløde1/4 revet muskatnød75 gram revet ost (efter smag)2 tsk salt. 1200 gram bagekartofler, (4 store)
Skinke med flødestuvet spinat og brune kartofler

Skinke med flødestuvet spinat og brune kartofler

Skru med til middelvarme og vend ofte kartoflerne den første tid, så de ikke brænder på panden. Julen er netop overstået, så det er efterhånden tid til at se frem mod nytårsaften og den lækre mad, der skal spises der

Grubleri #2 – Vi har gæster fra USA

Spise stægt flæsk med persillesovs og nye kartofler. Så jeg skal faktisk primært sørge for husly og mad til de kære længeventede gæster
Koteletter i fad

Koteletter i fad

Er du ude i noget med LCHF-kost (low carb high fat), så undgå stivelse – ris, pasta, kartofler og brød som nok er det man ellers normalt ville servere til – og servér f
Svensk pølseret

Svensk pølseret

Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. Svensk pølseret fra Sverige – nej, svensk pølseret er pæredansk, og man ved ikke helt hvorfra navnet stammer – altså pølseret er jo nemt nok, det er jo en ret med pølser i, men hvor Sverige kommer ind i billedet, det er ikke rigtig til at sige med sikkerhed
Helstegt dyrekølle

Helstegt dyrekølle

Bondemanden – i sin egenskab af jægersmand – nedlagde et rådyr i efteråret, så det endte med en helstegt dyrekølle, med kartofler, klassisk vildtsauce, bønnesalat (mere herom en anden dag) og en salat med nødder og solbær i en mild olie/eddike dressing
Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på det slukkede blus – eller på laveste blus – og damp kartoflerne helt tørre
Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Jeg havde egentlig overvejet at lave både en slags pandekager eller madmuffins som tilbehør, men jeg er vild med røstikartoflerne og fik lyst til at se, om det kunne lade sig gøre at lave dem med en rest kogte kartofler i stedet for at bruge rå, revne kartofler
Andebryst

Andebryst

rødvinssauce, hele, stegte svampe og forårsløg og kogte kartofler. Andebryst – Der er nok mange, der mener, at and er noget, man spiser til mortens og/eller juleaften
Flødekartofler

Flødekartofler

Fik vi gæster, stod der helt sikkert en eller anden steg på menuen med flødekartofler som sidevogn og med ostelagkage eller bananasplit til dessert