Kernerugbrødmed Gulerødder og Honning. Opskrift på Gammeldags Kernerugbrød. Der er ikke tale om et rugbrød men om et rugbrød hvor jeg blander disse sorter med manitoba hvedemel som har en ekstra hæveevne, og naturligvis også noget surdej
Surdej. 1) Bland 320 g rugmel med 1 dl porter og 3,5 dl koldt vand. 2) Bland 600 g rugmel, 3,5 dl vand og 1 porter sammen med resten af ingredienserne3) Kør dejen i en røremaskine på laveste trin i godt 15 mminutter4) Smør 4 rugbrødsforme med vindruekerneolien, og fyld formene 3/4 op med dej. 6) Flyt nu formene med dej fra det kølige sted til et lunt sted, og lad dem hæve her i yderligere 2 timer (de må ikke bages direkte fra køl)7) Drys med hørfrø inden brødene kommes i ovnen8) Bag brødene i en forvarmet 200 grader varmluftovn i ca