Disse deller er inspirerert af falafel og fungere derfor godt til, salat, grønsager, pitabrød og rugbrøds madder, jeg har valgt at bruge kikærter og sojabønner, for at få godt med proteiner
Kikærterne kan du nu lige nå, inden dellerne er færdige. Først skal farsen til dellerne ruskes sammen. Stil det herefter på køl til lige inden dellerne skal steges, så det lige kan samle sig
Alt fra mine yndlings kyllingedeller, til de vegetariske med spinat, de billige med tun, de asiastiske fiskedeller, dem med lam eller de mellemøstlige oksedeller med kikærter
Kikærtedeller. • Kikærterne skylles og sættes i blød i rigeligt vand i et døgns tid. Og da vi godt kan lide falafler, men synes det var en smule trælse at lave og manglede lidt kant/skarphed, har vi lavet vores egen version, som så bare bliver formet som frikadeller
Klassiske falafler med sesam / Bagt aubergine salat med ristede kikærter og tahindressing / Mellemøstlige oksedeller med kikærter / Kålwraps med baba ganoush og krydrede kødboller
Form falaflerne som om det var frikadeller i den størrelse, du bedst kan lide. 200 g tørrede kikærter. Sæt kikærterne i blød i koldt vand i mindst 12 timer. 200 g tørrede kikærter
Personligt har jeg ikke den helt store søde tand og synes også ofte at søde sager faktisk er for søde, så jeg holder enormt meget af at bruge hemmelige ingredienser som avocado eller silken tofu i chokolademousse, bønner og kikærter i kager, og dadler i snack-kugler, både fordi det giver en mere afdæmpet og balanceret sødme, men også fordi næringsindholdet så får et skub i den gode retning