Kikærter. Det er tid lige nu for frisk spinat - så brug den. Tilsæt kikærter og evt. Udvandet og kogte, kan også fået økologiske fra dåse2 kartofler, skåret i små stykkerSalt – peber1 rød peberfrugt skåret i strimler125 g spinat2 tomater i både2 tsk. soya½ chili fint hakketSaften fra ½ citronKikærterne skal først lægges i vand i mindst 8 timer gerne til dagen efter og derefter koges en times tid. Svits peberfrugterne i lidt olie i 4 – 5 minutter og hæld dem op i gryderetten sammen med spinaten
Udover de søde kartofler og kikærter er der også squash, kokosmælk, tomater og spinat, og så er den godt krydret med ingefær, chili og masser af krydderier
I en skål blendes kikærter, hvidløg og sojayoghurt. Serveret med en skøn oliefri spinat hummus. Server med lækker dyppelse, eksempelvis oliefri spinathummus (opskrifter nedenunder) eller mandelmayo
Også kikærter vil egne sig godt. 1 stor håndfuld frisk spinat. Til sidst tilsættes hakket frisk spinat og butterbeans der er kogt i forvejen (i 2o minutter hvorefter de hviler i kogevandet med låg på i 20 minutter). 1 stor håndfuld frisk spinat