Hvis man ønsker dessert kan man servere lidt frisk frugt eller en frugtsalat blandet af forskellige sjældne frugter lagt i en sukkerlage kogt med hel kanel og hel ingefær og smagt til med citronsaft og reven appelsinskal
Her er masser af små butikker, gadekøkkener og mulighed for kinesisk mad. Italiensk hos Fabio – på Koh Phangan hos Fabio fik vi muligvis den bedste carbonara, jeg har smagt, og så får man en gratis creme brulee til dessert
Når jeg savner Kina lidt for meget, går turen til Sichuan Restaurant, hvor man kan få de klassiske kinesiske restauranter, men det er især de stærke retter fra Sichuan, der er værd at prøve her
Jeg fandt mine i Den Kinesiske Butik i København. Til dessert fik vi honningmelon og friskplukkede bær med mascarpone-chokolademousse (kan ikke holde op med at bruge det der mascarpone
med rødt vin til hovedret og tiramisu med muscatvin til dessert. Til børnenes store glæde blev det nye år skudt ind med raketter, stjernekastere, Khom Loy (svævende kinesiske rispapirslygter), formel 1 bilraketter, bier og knaldperler hos vores gode venner i Århus
Sprød kinesisk and, sur/sød-kylling og vietnamesiske forårsruller med marineret svinekød (opskrifter andetsteds her på bloggen, dog med undtagelse af de vietnamesiske forårsruller med marineret svinekød, som du finder nedenfor)
Jeg har altså kun to rejser bag mig, når jeg hævder, at jeg ikke kan lide kinesisk mad. Da jeg kun har været i Wuzhen, Shanghai, Chongquing og Beijing, er det nok at tage munden for fuld (bare det ikke er i kinesisk mad…), for det er jo et enormt land, og nogen siger, at for eksempel maden sydpå i Guangdong eller mod vest i Sichuan er vældig god og krydret