Stegte ris er vist det samme som kinesisk biksemad – man kan komme alt, hvad man vil i retten, bare man holder sig til grundprincipperne – ris, æg og soya
Basis ingredienserKinesisk og asisatisk mad generelt er jo billigt at lave fordi man kan bruge få ingredienser og samtidig få det til at smage af meget med få midler fordi man bruger ingrediensernes egen smag til at lave sovs af
Bemærk at det ikke er forårsløg man bruger men kinesiske purløg som er hvidløgs purløg. En god Pad Thai skal ikke være fedtet og fyldt med sovs men mere frisk i smagen
Serveres med friske bønnespirer, hakkede peanuts og et stykke lime ca. ris. 4 personer· Thai ris nudler (3-5mm)· Olivenolie· 1 pakke frisk tofu· 1 Kinesisk purløg eller forårsløg i tynde skiver· 1-2 fed presset hvidløg· 1 Gulerod tynde strimler· 1 rød peber i strimler· 1 zucchini i strimler· 2 kyllinge fileter i strimler og/eller en håndfuld pillede rejer· Citron saft fra en ½ citron· 2-4 spsk. Pad thai sovs· Fiskesovs· Soja· Salt & Peber· Chili flager/pulver· 1 ÆgGarnering. Tilsæt rød peber, gulerod, zucchini og kylling/rejer4. Tilsæt Pad Thai sovs, soja, fiskesovs, citron5. Tilsæt chili, salt og peber6. Knæk ægget i wokken (skub eventuelt alt andet i wokken til den siden, så ægget lander direkte i wokken først og ikke på grøntsagerne)8. Til sidst blandes nudlerne i (hvis de klistrer skyller man dem bare i koldt vand igen inden)10. 1 pakke frisk tofu