Kogning af saft opskrifter

Rabarberkage med marengs

Rabarberkage med marengs

Rør i kompotten undervejs i kogningen, men ellers kan den sagtens passe sig selv imens du laver dejen
Nemme norske klejner

Nemme norske klejner

De skal ligge i et lag, og vendes een gang under kogningen. Klejnerne vrides – gør det på din måde, men jeg fandt ud af, at det pæneste resultat fik jeg, når jeg først kom den ene ende af klejner igennem hullet, og derefter den anden ende af klejnen igennem hullet
Klassisk jordbærlagkage

Klassisk jordbærlagkage

Jævn grøden med en blanding af melatin og sukker, som røres i under kogning. Mas dem sammen med lidt af sukkeret
Risdessert med tørret frugt og nødder

Risdessert med tørret frugt og nødder

chokolade, kager, marmelade, kakao, saft, is mm. I sidste uge havde jeg fornøjelsen af, at deltage i et bloggerevent ved ISIS med andre dygtige madblogger
Store tykke gærklejner

Store tykke gærklejner

Olie, palmin eller svinefedt til kogning ( jeg koger dem i olie i fritøsen). Mælken lunes med smørret, og hældes i en skål, gæren opløses heri, hvorefter sukker, citronskal og saft og kardemomme blandes i sammen med de æg
Jordbærlagkage

Jordbærlagkage

vand til kogning hvis de er friske / hvis de er optøede så kog dem i den saft de har afgivet. Jordbærbedet er eksplodere i store saftige, solmodne og søde jordbær
Risalamande med kirsebærsovs  (6 personer)

Risalamande med kirsebærsovs (6 personer)

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg både korn og stang i grøden under kogningen. Sådan gør du - kirsebærsovsKom kirsebær med saft og vand i en lille gryde
Low FODMAP karrygryde samt karryblanding

Low FODMAP karrygryde samt karryblanding

i egen saft. Noget af det, jeg vil dele. Saftenaf ½ økologisk citron. Jeg fik kassen i onsdags og jeg har allerede lavet en af opskrifterne
Store tykke gærklejner

Store tykke gærklejner

Olie, palmin eller svinefedt til kogning ( jeg koger dem i olie i fritøsen). Mælken lunes med smørret, og hældes i en skål, gæren opløses heri, hvorefter sukker, citronskal og saft og kardemomme blandes i sammen med de æg
Tilberedningsmetoder #6: Dampning

Tilberedningsmetoder #6: Dampning

Kogning er en effektiv tilberedningsmetode, på trods af de relativt lave temperaturer. Dampen gør at dine råvarer ikke tørrer ud, og kan ved korrekt brug holde dine råvarer saftige og lækre
Risengrød (2-3 personer)

Risengrød (2-3 personer)

Kog energibevidst, sæt risene i blød før kogningen, og kog dem derefter ved svag varme, og sæt til sidst grøden til ”efterkogning” i høkasse
Spinatrisotto med tunbøffer

Spinatrisotto med tunbøffer

Bring i mellemtiden kyllingefonden til kogning. De må gerne være saftige i midten. Har du ikke dem, så laver du kraftedeme ikke risotto
Første menu

Første menu

For at opnå den rette tykkelse, sørg for ikke at få for meget væde med efter kogning - så bliver den lidt for tynd ligesom min (se billedet)