Kogte rugkerner opskrifter

Rugflage-grød med æblemos

Rugflage-grød med æblemos

Vil du udvide din “rug-horisont”, så prøv at bage boller med rugflager/forkogterugkerner og kom rugflager i hjemmelavede knækbrød, cookies og mysli

Hvordan man laver "porcelænsstjerner" af Fimo-ler

Rug, rugkerner og rugmel. Nu har jeg i 41/2 års tid levet glutenfrit og for mig er det for længst blevet hverdag, men jeg får ofte spørgsmål fra andre, om hvad de nu skal gøre og hvordan, når de lige har fået diagnosen cøliaki, eller hvis de af andre grunde vil udelukke gluten fra deres kost
Hurtig græskarsuppe

Hurtig græskarsuppe

Suppen kan serveres med kogte kartoffelstykker, kogterugkerner, kogt perlebyg, ris eller pasta i - eller med godt brød til
Kom godt i gang med at leve glutenfrit.

Kom godt i gang med at leve glutenfrit.

Rug, rugkerner og rugmel. Nu har jeg i 41/2 års tid levet glutenfrit og for mig er det for længst blevet hverdag, men jeg får ofte spørgsmål fra andre, om hvad de nu skal gøre og hvordan, når de lige har fået diagnosen cøliaki, eller hvis de af andre grunde vil udelukke gluten fra deres kost
grillet spidskål på en bund af cremede rugkerner

grillet spidskål på en bund af cremede rugkerner

Vi er så vant til at tænke på rug i forbindelse med rugbrød, at vi nemt kan glemme, at kogterugkerner smager vidunderligt som tilbehør, i salater og – som her – som bund for grøntsager
Det grove brød – endnu en grunddej

Det grove brød – endnu en grunddej

Rør de kogte kerner med. Ligesom den bløde dej er en af mine grunddeje, er dejen med rugkerner, hørfrø og honning en af de mest brugbare af de opskrifter, jeg har på rygmarven

Et basislager

Kogte/udblødte bønner/linser/kikærter. Rugkerner. Det er ingen hemmelighed at jeg er studerende. Det er cheffotografen også, og vi bor sammen
Rugbrød med gulerod, kartoffel og hørfrø

Rugbrød med gulerod, kartoffel og hørfrø

1/2 dl vand, 1 spsk groft rugmel, 2 spsk hvedemel - rør indgredienserne i surdejen og lad den stå lunt et par dage til den bobler og lugter syrligtAlt surdejen300 g mel3 1/2 dl vand1 hvidtøl1 1/2 spsk groft salt300 g knækkede rugkerner* Rør alle ingredienser sammen og lad dejen stå lunt i ca 6 timer)- tag ca 300 g af til surdej, og stil surdejen i køleskabet til du skal bruge den igen. 2 revne gulerødder2 revne kartofler(gerne kogte kartofler)300 g groft rugmelen håndfuld hørfrø*rør evt
Et godt surdejssamarbejde - kerneboller

Et godt surdejssamarbejde - kerneboller

Oplæs gæren i vandet og kom rugkerner, græskarkerner, mel og havssalt i det våde. - 12 g gær- 5 dl vand- 75 g knækkede rugkerner (udblødte natten over, eller hurtigt opkogt og afkølet)- 125 g grahamsmel- 550 g hvedemel- 75 g græskarkerner- 20 g havsaltDag 1
Mættende sunde boller med bid

Mættende sunde boller med bid

Boller bagt med rugkerner, fuldkorns- og almindeligt hvedemel. Kog og afkøl de knækkede rugkerner (Hæld evt

Glutenfri Klat-kager

Ofte kogte jeg disse udelukkende for, at kunne lave klatkager. Dengang lavede jeg dem ofte på rester af Speltkerner, Rugkerner eller Brune ris