NEM OG OVERSKUELIG FREMGANGSMÅDE TIL KLASSISK ANDESTEG MED SVESKER OG ÆBLER. En helt klassisk andesteg fyldt med svesker og æbler er næsten uimodståelig sådan en juleaften
af vandet eller med maizenamel rørt ud i koldt vand (man kan også røre. ) Da jeg oftest laver andestegen til jul dagen i forvejen, starter jeg med at give jer opskriften på perfekt stegt andesteg med æbler og svesker, helt traditionelt
Ellers skær det kolde smør ud i mindre stykker og kom det i en skål, sammen med sukker og mel. Vi havde inviteret børn, svigerbørn og svigermor på andesteg
Stil stegen i en kold ovn. Menuen juleaften består traditionelt af enten andesteg eller flæskesteg – ja nogle går såmænd hele vejen og laver begge dele – kogte kartofler, brune kartofler, franske kartofler, brun sovs og lun rødkål
I løbet af foråret lavede vi fiberriger koldhævede morgenboller med chiafrø, asiatisk rejesuppe ala tum-yum og en smagfuld hjemmelavet rød peberfrugtpesto
Hæld op i glas og nyd den kold. Andesteg. En rigtig nem og dejlig smoothie når sulten nærmer sig. Start med at komme mandlerne ned i blenderen og dæk dem til med vand (ca 2 dl)
Læg stykkerne i en bradepande beklædt med alu-folie og stil dem koldt. Husk frosne ænder skal tø op 2 døgn i køleskab, helst anbragt i en bakke så kødsaften opsamles og ikke drypper på andre madvarer
Lad skyen koge ind til det halve, og jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand. Si skyen fra andestegen, skum fedtet fra og bring den i kog sammen med hønsebouillon