Kold bordet opskrifter

Mørkt, koldt og smukt vand

Mørkt, koldt og smukt vand

Det er ikke særlig godt for nogen, så hun sagde at en smart måde at få drukket mere vand på, er at have en fin karaffel med is og lime/citron i, og så tage med ind til bordet
Tunmousse med rejer og kold dressing

Tunmousse med rejer og kold dressing

Yderligere retter på bordet var bl. denne superlækre tunmousse med rejer og kold dressing. Tunmousse med rejer og kold dressing (min
Gazpacho – kold tomatsuppe

Gazpacho – kold tomatsuppe

Gazpacho er perfekt at servere på tapas bordet eller som en lækker forret. Suppen er kold og spises ofte i sommermånederne, men kan også fint bruges resten af året
Flødeboller – Mette Blomsterberg

Flødeboller – Mette Blomsterberg

Mens den varme sukkermasse bliver pisket sammen med æggemasserne er det en god ide, at køle skålen af med isterninger eller et vådt og koldt viskestykke
Jordbær dessert

Jordbær dessert

Kom din jordbærmousse i en sprøjtepose og fordel din jordbærmousse – med så lige en top som muligt – Du kan banke dem let mod bordet for at de sætter sig lidt
Nøddekage med rabarberskum

Nøddekage med rabarberskum

Smelt den hvide chokolade, og rør den i den kolde rabarbergrød. Vi har efterhånden vores favoritter, men forleden dukkede en ny kage op på bordet… og den er uden tvivl føjet til listen over favoritkager
Vegetartærte m. squash og gulerod

Vegetartærte m. squash og gulerod

koldt vand. Vend da "krummerne" ud på bordet og ælt dem til en hel og sammenhængende dej. Rul dejen ud på bordet, så den passer til din tærteform, smør formen og vend dejen ud over
Fyldte æg m. avocadocreme og rejer

Fyldte æg m. avocadocreme og rejer

Skyl æggene under den kolde hane. Mangler du noget nyt på påskebordet. Eller på frokost bordet generelt. De fyldte æg er perfekte som forret, på frokostbordet eller som en del af et tapas set-up
Kiksekage

Kiksekage

Om søndagen gør vi os ekstra umage med vores mad og bordet er dækket med dug, lys og blomster. Chokolade-fløden hældes over den kolde kiksekage og den stilles på køl igen i 3-4 timer
Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Opløs gæren I vandet – det behøver ikke være lunkent vand, koldt vand er fint. Drys lidt mel ud på bordet, og vip dejen ud ad skålen, og vend den rundt et par gange i melet
Othello – kagen over alle lagkager!

Othello – kagen over alle lagkager!

I dag fylder min ældste søn 21 år. Nu kan han kalde sig ‘voksen’ i de fleste dele af verden, men for mig vil han altid være ‘min lille dreng’
Tre nemme koldhævede brød

Tre nemme koldhævede brød

Dagen efter tages dejen ud og står et par timer på køkkenbordet og får lidt varme. koldt vand. Drys mel på bordet og vend dejen et par gange inden den deles i 3 lige store dele. 8 dl koldt vand
Så nemt som at klø sig i nakken

Så nemt som at klø sig i nakken

Fidusen er at bage koldhævet brød. Der er sikkert mange af jer, der allerede har regnet den ud, men for jer der ikke har "set lyset", så tænder jeg det lige, så lørdag morgen kan starte med lune friskbagte boller  på bordet
Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Kom koldt vand i – ikke lunkent, ikke varmt, koldt vand – så det kan dække rispapiret, så det er ikke ret meget der skal til
Chokoladefugdekage - kokkens dessert!

Chokoladefugdekage - kokkens dessert!

Sæt dejen i køleskabet et par timer, til den er kold og nem at arbejde med. Der var begejstring omkring bordet da desserten kom på bordet
Langtidsstegt nakkekam med æbler – og sprød svær

Langtidsstegt nakkekam med æbler – og sprød svær

Læg stegen ovenpå, hæld vand i fadet, så det dækker æblerne, og sæt det hele i en kold ovn. Der går 5 timer, fra man starter, til maden er på bordet – så er du advaret og kan begynde i tide