Skræl, og kog kartoflerne, og lad dem afkøle. Bryder du dig ikke om den hvide dressing, så kan du med fordel lave en marinade af olie, hvidvinseddike – eller hvidvin – sennep, forskellige krydderurter og selvfølgelig salt og peber
Pil de koldekartofler og skær dem i tern, læg kartoffelternene ned i salatskålen. Start med at vende køddet med lidt olivenolie, et skvæt mild eddike, salt og peber, og lad det trække mens resten af salaten laves færdig
Bondemanden – i sin egenskab af jægersmand – nedlagde et rådyr i efteråret, så det endte med en helstegt dyrekølle, medkartofler, klassisk vildtsauce, bønnesalat (mere herom en anden dag) og en salat med nødder og solbær i en mild olie/eddikedressing
De er nu kølet ned, men ikke helt kolde. God fornøjelse med de toscanske kartofler. Fordi kartoflerne stadig er lune, suger de dressingen til sig, som svampe
Ceasar salatMed ovnbagte kartofler. Kartoflerne. Skær / riv parmasanen i flager, og der skal så blandes meddressingen, salaten (husk at skyld det godt), kyllingen og croutonerne og så er der serveret
Skær kartoflerne i skiver og bland med løg, svampe og persille. små kogte kartofler, gerne røde. Pisk sennep, eddike og olie sammen og smag til med salt og peber
Skræl kartoflerne. Bland med sennep og olie. Dryp olien i under konstant omrøring til en tyk mayonnaise. (jeg brugte et kuglejern) Bland agurken medvineddike, sukker, salt og peber
Så gør jer umage med lækre stege, kogte sommer kartofler, sommersalater og læskende hvidvin. Efter grøntsagerne er skåret ud, blandes dressingen og hældes over grøntsagerne, mens de ligger på en bageplade med bagepapir