brød med våd dej, mere tør dej, teboller, knækbrød og et fantastisk rugbrød. Træk så alle fire kanter af dejen ind over hinanden hak boller af med en god kniv eller en metalskraber
Hjemmelavede burgerboller med surdej som bare smager helt vildt godt. Surdejen kan sagtens udelades og erstattes med mælk - jeg er bare så glad for min nye surdej at jeg kommer den i alt
1 dl surdej. 1 dl surdej. Som lovet en nem opskrift på et rigtig godt brød. Serverede det til aftensmad med lidt hummus, prosciutto, bøffelmozzarella og friske tomater
Det bliver lavet uden surdej, men skal til gengæld stå to døgn inden det kan bages. Lille Josefine må stadig ikke få rugbrød med kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg på et tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
Jeg havde så også en surdej, som jeg havde fordret op de sidste par dage og derfor var det oplagt at bruge den til disse boller nu de også skulle koldhæves
Jeg har den tynde surdej (biga) for tiden og det var på tide at bruge af den, så den kunne blive frisket op og derfor er der også surdej i denne opskrift
Hvis man køber en sandwich på en cafe, en fancy bager eller tankstationer der laver ”gourmet” sandwich, så bruges der ofte flade brød bagt som rigtige boller og ikke noget hvidt brød fra et supermarked
Jeg har også brugt surdej og koldhævet dem og de er blevet rigtig gode. Sandwich brød er jo egentlig bare lidt store boller, men de gør en forskel i madpakken eller på skovturen, om det er et brød der er lavet som en sandwich, eller en relativ rund bolle