Her fået I opskriften på et lækkert koldhævetbrød lavet medøl, surdej og ølandshvede. Når ovnen er godt varm, foldes dejen til et brødmed to metalspatler, læg herefter brødet på en bagespade, dejen skal være meget blød
Laver man brød, der ikke er koldhævet, skal man ælte en hel, hel masse. Jeg har faktisk prøvet, at bage normalt æltet brød, med meget gær, som grydebrød, og det kan godt lade sig gøre, men det skal siges, at brødet ikke bliver noget nær så fint og luftigt, på den måde
Dejen kan hæve med det samme, eller sættes i køleskabet til dagen efter. Al brød til julefrokosten er lavet med surdej og den tager en lille uge at få klar
Dette virker dog bedst hvis dejen IKKE er koldhævet. Det er stadig januar og dermed fokus på det lidt sundere brød, så jeg er blevet inspireret af en opskrift på et brød der indeholder øl, olie, malt og lavet på en fordej som indeholder skyr