Jeg har brugt Meyers mørke rugbrød (fra Meyers Bageri. Jeg er helt tosset med. Lagkagehusets Chokorug (er i det hele taget tosset med Lagkagehuset og deres
Lille Josefine må stadig ikke få rugbrødmed kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg på et tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
Tilsæt derefter rapsolie, sukker, salt, hvedemelet med fuldkorn, rugmel og groft rugmel. For at vi kan sove lidt ekstra, er det helt perfekt med en omgang koldthævet boller som kan stå natten over
De smagte ganske fint, rugmelet klæder brødet godt og det blev et flot luftigt brød hvor jeg mener godt at kunne smage surdejen selvom der var så lidt i, men der var alligevel et eller andet med smagen
Hjemmebagt rugbrødmed tørrede figner - har du nogensinde smagt det. Du kan egentlig vælge de fleste opskrifter på rugbrød, og så selv tilføje finthakkede figner i opskriften
Nogle gange så kniber det med tiden og hvis man går lidt på kompromis med smagen og måske lufthullerne, men til gengæld er der brød som stadig smager bedre end det man kan købe
Læg brødet på en bageplade med bagepapir og lad det efterhæve ca. Birkes og sesamfrø kan udskiftes med andre frø/kerner eller lignende alt efter, hvad man har liggende i køkkenskabet
kold vandsolsikkekerner til at drysse brødetmed, pensel evt. Kom dejen i en skål smurt med rapsolie og dæk med et vådt klæde eller film og kom i køleskabet i ca
**Her kan med fordel bruges rugmel, men en surdej kan laves på alle typer mel. rugmel i surdejen. Hvis du bruger hævekurv, skal du huske godt med mel og når brødet er hævet, hælder du brødet ud på et bagepapir
Når brødet er færdighævet, tændes ovnen med en bagesten placeret i bunden på ca. Desværre er det nogle gange for at narre fjenden, da det eftersigende kan få selv det lyseste brød til at se "groft" ud
Jeg elsker at bage med vores bagesten, det giver brødet en fantastisk skorpe. Inden du kommer dejen i din hævekurv er det vigtigt, at du har sørget for, at der er godt med mel i den
Et brødmed duft af kanel, sødme fra æble og farin, syrlighed fra yoghurt lidt jordsmag fra rugmel. Jeg har det med at bage de samme slags brød, fordi det er nemt og de smager jo generelt godt