Koldhævet brød med speltmel opskrifter

Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Dette er et godt madbrød. Server med det samme til suppe, salat eller hvad du har lyst til. På grund af gulerødderne holder det fugtigheden ok, men ligesom andre hurtighævende brød skal det spises ret hurtigt efter det er bagt, hvis det ikke skal blive for tørt
Enkorns brød med spelt

Enkorns brød med spelt

Man skal ikke give dejen alt for længe på røremaskinen, da den indeholder en del speltmel og spelt er ikke glad for at blive overrørt
Speltbrød

Speltbrød

Det er et koldhævetbrødmed surdej, og kan anbefales som et godt brød som tilbehør til mad, lidt olivenolie eller bruschetta
Gulerodsboller

Gulerodsboller

Men jeg har ikke kunne smage forskel eller se forskel på brødets skorpe eller tekstur. Denne gang er det blevet til gulerodsboller med solsikkekerner
Speltbrød med en god krumme

Speltbrød med en god krumme

Hvis du bruger hævekurv, skal du huske godt med mel og når brødet er hævet, hælder du brødet ud på et bagepapir
Rødbedeboller med timian

Rødbedeboller med timian

 Jeg koldhæver stort set altid mit brød, da jeg synes det giver den bedste smag, og så synes jeg, det er så dejligt at stå op til friskbagte boller
Opskrift på alle vores dejlige boller

Opskrift på alle vores dejlige boller

Man kan generelt sige at jo bedre mel, jo bedre brød. Og gerne med damp. 1 l vand1/2 kg frossen hakket spinat1 pk gær2 spsk salt120 gram mandler375 gram havregryn1050 gram speltmel Gulerod/ingefær. 25 l appelsinjuice1/2 pk gær1 spsk salt1/2 kg revet gulerod1 spsk stødt ingefær120 gram hasselnød375 gram havregryn950 gram speltmelValnød/ale0. 1050 gram speltmel. 950 gram speltmel
Emmerbrød med spelt

Emmerbrød med spelt

Denne opskrift er også med surdej og koldhævet, så den er lidt tidskrævende, men resultatet er altså godt

Bradepande brød

Bradepande brød er genialt til den store sammenkost eller til at tage med i børnehaven, skolen eller arbejdspladsen