Dejen kan også laves koldhævet hvis der bare bruges mindre gær. 150 g durummel (gør pizzaen ekstra sprød og dejen mere smidig at arbejde med). 250-350 g hvedemel (hvis man ikke har grahamsmel eller durum kan man bare erstatte det hele med hvedemel)
Hurtige durum boller er som navnet angiver, en relativt hurtig opskrift, men resultatet er ret godt. Selvom de hedder hurtige durum boller, så er der mere manitoba mel i dem end durum mel, men det er durum melet som giver dem bid og struktur, så derfor hurtige durum boller
Durum mel giver en fin smagsoplevelse og en let gullig farve. Jeg tror ikke det bliver godt at laves flutes udelukkende af durum, så skift 300g af hvedemelet ud med durum og tilsæt en smule mere vand. Når der er koldhævet, skal dejen stadig foldes til flutes og man får det bedste resultat hvis man lader dem ligger i 1-2 timer og hæve yderligere inden de skal bages. De flutes der er på billedet indeholder surdej i opskriften (2 dl) og er koldhævet i 12 timer
Appelsin boller m ingefær1 liter koldt vand1 ært gær½ spsk salt1 sjat agavesirup100 g havregryn300 g groft speltmel200 g kamut mel (kæmpe durum)200 g fint spelt100 g græskarkerner40 g hørfrø40 g sesamfrø1 god håndfuld hasselnødder eller valnøddekerner, groft hakket2 store gulerødder, groftrevetSaft fra 1 appelsin 2-3 cm friskrevet ingefærBland vand med gær, salt og agavesirup
Disse har jeg kaldt italiensk inspireret sandwich brød, da der er en god del durummel i dejen. Durum giver en lidt gylden farve, men kan også lave nogle bastante brød, så jeg har tilsat manitobamel for lidt mere hæveevne og noget mere luftighed
Gøren røres ud i vandet, olie, salt og durum tilsættes. 200 g durummel. 200 g durummel. Den her dejlige foccacia går man aldrig fejl af, hvis der skal servers brød til maden
Jeg har også brugt surdej og koldhævet dem og de er blevet rigtig gode. Disse boller er ciabatta brød, hvilket vil sige, at der er kommet lidt durummel og olivenolie i dejen