Koldhævet luftige boller opskrifter

Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Nå, så gik der ferie i det her på bloggen. Siden sidst har vi fejret jul og været i Trysil og stå på ski med min familie
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Jeg er totalt afhængig af CLaus Meyers honningkagesnitter. Sidste år lavede jeg dem selv og de var rigtig nemme at lave og smagte fantastisk
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Første gang jeg fik chokolademousse var på en cafe på en bjergtop i Val Thorens. Jeg var 10 år gammel og fik ved samme lejlighed min første Orangina
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Skal på skovtur med hele familien i morgen og har lavet denne kage. Den minder mig om min oldemor, som lavede en rigtig god sandkage og sikkert også en god marmorkage
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Mest af alt elsker jeg deres luftige muffinds med bær, men har også fundet ud af at det er meget svært at bage ligeså luftige muffins derhjemme
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Så er det cheat day. Og jeg har bagt min yndlingskage, Gateau Marcel. Jeg opdagede kagen for et par år siden til et bryllup, hvor den blev serveret til dessert
Boller med påskeæg

Boller med påskeæg

Påsken nærmer sig og i den forbindelse har jeg lavet disse lækre, bløde og luftigeboller med påskeæg
Sundere chokoladeboller

Sundere chokoladeboller

En gammel kending er poppet frem igen, nemlig mine højt-elskede chokoladeboller. Bag til sidst bollerne i ca
Sorghumbrød (Durrabrød)

Sorghumbrød (Durrabrød)

priserne nede på glutenfrie bageblandinger, brød og boller. Durra/Sorghum. stammer sandsynligvis fra Afrika og Sydvestasien
Koldhævede boller

Koldhævede boller

Bollerne har en sprød top og bund og er luftige indeni. Der er ikke noget bedre end påskeferie, eller så skulle det måske lige være hjemmebagte, lune, friske boller med smør på en feriemorgen
Italiensk inspireret boller

Italiensk inspireret boller

De har været koldhævet i køleskabet natten over. Disse boller er bare gode. Italienske boller og brød. Lav boller ud af dejen og sæt dem til efterhævning i en times tid
Kanel rosin boller

Kanel rosin boller

Min erfaring med koldhævet dej er, at har man tid når den kommer ud af køleskabet, så får man et større og flottere brød ved at lade det få stuetemperatur og hæve op i et par timer inden at det bages og alt efter hvor fast dejen er, kan den sagtens laves til brød eller boller før den hæver op
Italiensk inspireret sandwich brød

Italiensk inspireret sandwich brød

Form til en pølse igen og skær dejen ud til bollerne. Læg et stykke bagepapir oven på bollerne mens de ligger på pladen og sæt en bradepande oven på og mas bollerne flade
Sandwichbrød

Sandwichbrød

Man kan bage både brød der minder om sandwichbrød, eller alm boller, men skal man have et pift af de gode steder, så kan man også bare bage nogle flade, luftige og faktisk ret velsmagende ”sandwich boller” selv
Ølands hvedebrød

Ølands hvedebrød

Jeg ville gerne have nogle som var saftige, men også luftige. Jeg lavede en dobbeltportion ud af dejen og lavede 3 brød i forskellig størrelse, samt 6 boller. I min opskrift var jeg ikke helt sikker på hvor store brødene skulle være, så jeg vejede af i 300, 400, 500 og 600 g, men synes at den på 300 g så for lille ud, så jeg bagte de andre tre og lavede boller på 125 g stykket ud af resten af dejen. Hvis de er større eller mindre, skal tiden ændres og er det boller, så giv dem 14 min i alt. 6 boller
Brød til julen

Brød til julen

Julebrød, klar til at blive til boller og et Winston knot. Når brødet og bollerne er hævet, pensles de godt med æg