Skal på skovtur med hele familien i morgen og har lavet denne kage. Den minder mig om min oldemor, som lavede en rigtig god sandkage og sikkert også en god marmorkage
Så er det cheat day. Og jeg har bagt min yndlingskage, Gateau Marcel. Jeg opdagede kagen for et par år siden til et bryllup, hvor den blev serveret til dessert
Bollerne har en sprød top og bund og er luftige indeni. Der er ikke noget bedre end påskeferie, eller så skulle det måske lige være hjemmebagte, lune, friske boller med smør på en feriemorgen
De har været koldhævet i køleskabet natten over. Disse boller er bare gode. Italienske boller og brød. Lav boller ud af dejen og sæt dem til efterhævning i en times tid
Min erfaring med koldhævet dej er, at har man tid når den kommer ud af køleskabet, så får man et større og flottere brød ved at lade det få stuetemperatur og hæve op i et par timer inden at det bages og alt efter hvor fast dejen er, kan den sagtens laves til brød eller boller før den hæver op
Form til en pølse igen og skær dejen ud til bollerne. Læg et stykke bagepapir oven på bollerne mens de ligger på pladen og sæt en bradepande oven på og mas bollerne flade
Man kan bage både brød der minder om sandwichbrød, eller alm boller, men skal man have et pift af de gode steder, så kan man også bare bage nogle flade, luftige og faktisk ret velsmagende ”sandwich boller” selv
Jeg ville gerne have nogle som var saftige, men også luftige. Jeg lavede en dobbeltportion ud af dejen og lavede 3 brød i forskellig størrelse, samt 6 boller. I min opskrift var jeg ikke helt sikker på hvor store brødene skulle være, så jeg vejede af i 300, 400, 500 og 600 g, men synes at den på 300 g så for lille ud, så jeg bagte de andre tre og lavede boller på 125 g stykket ud af resten af dejen. Hvis de er større eller mindre, skal tiden ændres og er det boller, så giv dem 14 min i alt. 6 boller