Hjemmelavet kærnemælkskoldskålmedægogtykmælk. Man kan pifte sådan en koldskål lidt om med søde jordbær og myntesukker hvis man har lyst til det, og imponere gæsterne med en lille dessert efter grillmaden
Måske var det også en overspringshandling, for jeg skal på julemarked i morgen, (med egen bod) og jeg skubber lidt planlægningen foran mig, men der skal jo være tid til at spise også
Bland kærnemælk ogtykmælk i til koldskålen er fin og ensartet. Jeg er vild med den gammeldags koldskål som er medæggeblommerog kærnemælk, som min mor også altid plejer at lave den
hjemmelavet koldskålmedæg, citron & vanilje og dertil hjemmebagte kammerjunker. Koldskål kan laves i et utal af variationer og de fleste har ofte et specielt forhold til den version de er vokset op med - Her er min version
Rør tykmælken sammen medæggemassen i rolige bevægelser, og gør til slut det samme med kærnemælken. Rør smør sammen med sukker ogæg, hvorefter bagepulver, kardemomme og mel tilsættes
Opskriften på koldskål er medtykmælkogæg. Når man lukker øjnene kan man næsten dufte vaniljen blande sig med duften af blomster som står i flor og smage den kolde koldskål som lindrer for varmen i den solrige dag
Rør æggeblommer, sukker og vanilje sammen og bland medyoghurt. Efter en lang omgang indkøb i Bilka, hvor de sælger koldskål i lange baner i dette dejlige forårsvejr, blev vi enige om, at det ville vi da også have – bare i en laktosefri udgave Det er super nemt at lave, og efter en halv time er der både lækker hjemmelavet koldskålog hjemmelavede kammerjunker – og så med friske jordbær, så bliver det ikke bedre
forfriskende ny en, som stadig er sød og uden æg, hurtig og enkel. Lad kompotten køle af og når den er kold serveres koldskålenmed kompot og de ristede mandler
Koldskål er fedtfattig mælk tilsat lidt sukker, citron og måske æg, tykmælkog vanilje. Alternativerne vil jeg komme ind på senere i indlæget – først og fremmest selve koldskålen