Det er koldt vand fra hanen. Når det er hævet færdigt er det let, luftigt og fyldt med store bobler. Når dejen er hævet færdig vendes den over i den varme gryde
Nybagte teboller klar til koldt smør. Jeg synes som regel, jeg har god succes med smagen i mine boller, men indrømmer gerne, at de sjældent er hverken pæne eller ens at se på, og det kan jeg da godt irriteres lidt over
Derudover er det noget, vi startede med, før det blev gængs, at man kunne købe såkaldte "sliders" (små burgerboller) i supermarkederne, så jeg har naturligvis også en opskrift på bollerne til jer
og godt nok elsker jeg alle mulige slags brød og bollermed alt muligt slags mel, gryn og korn, men en gang i mellem, findes der bare ikke noget bedre end mors hjemmebagte gammeldags boller
Jeg er begyndt at bage mere og mere koldhævet, da jeg synes det bliver så lækkert. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og olie - jeg brugte en røremaskine
Pensel bollernemed mælk og drys evt med mel, havregryn, sesamfrø eller anden topping. Det søde tranebær sammen med den knasende gulerod er en utrolig god kombi
Jeg hælder koldt vand fra hanen ned i skålen til det opløste gær og rører rundt. Når jeg ikke længere kan røre, kommer jeg olie på hænderne og mætter dejen med mel, mens jeg ælter
Så er det igang med at lave fastelavnsbollerneRul dejen ud til en stor firkant cirka en cm. Kog mælken og kom den langsomt i æggemassen sammen med maizena