Kombucha opskrifter

Kombucha med grape

Kombucha med grape

Kombucha er fermenteret te som indeholder så mange gode og sunde sager, som er super gode for maven og for hele kroppen i det hele taget
Kombucha – Sund læskedrik

Kombucha – Sund læskedrik

Kombucha te – hvad er det. Kombucha er – kort sagt – fermenteret te. Hvorfor kombucha. Hvordan laver jeg Kombucha
Kombucha

Kombucha

Jeg er begyndt at brygge selv, ikke vin eller øl, men derimod Kombucha som er fermenteret te. Kombucha er brygget på te og sukker med hjælp fra en Kombuchasvamp,- en Scoby ( symbiotic culture of bacteria and yeast)
Kombucha

Kombucha

Det som jeg vil gøre nu er at tappe en del af min kombucha ud og igennem en si, for at sortere evt. Kombucha’en skal have luft og stoffet er for at forhindre fx bananfluer i at komme ned i drikken
Kombucha med appelsin og ingefær

Kombucha med appelsin og ingefær

Det er lidt spændende at brygge sin egen kombucha og dejligt, når det lykkes. Fermentering er færdig og jeg har nu en flaske kombucha med appelsin og ingefær stående klar i køleskabet
Kombucha med julekrydderier

Kombucha med julekrydderier

Her op til jul er det oplagt at tilsætte julekrydderier og jeg har haft et par flasker kombucha stående med hel kanel, ingefær og appelsin
Kombucha med skovjordbær

Kombucha med skovjordbær

I efteråret fik jeg min første scoby – svamp og kunne nu endelig begynde at brygge kombucha. Den ene beholder står også indimellem med en god stor portion starter og med en scoby som et lille hotel, til jeg igen har brug for at lave mere kombucha
Kombucha med brus

Kombucha med brus

Min kombucha er begyndt at give brus, ikke som et springvand, men alligevel godt med brus. Jeg har brygget kombucha siden efteråret og jeg tror at det lykkes bedre med brus og bobler efterhånden som scoby’en får noget alder og at jeg ikke tømmer beholderen ret ofte
Kombucha med sommersmag

Kombucha med sommersmag

Flaskerne med kombucha er tilført forskellige sommer lækkerier som jordbærrabarber, små søde hjemmeavlede jordbær og en godt moden fersken
Ugens opskrift #17: kombucha 2. brygning

Ugens opskrift #17: kombucha 2. brygning

brygning at kombuchaen for alvor begynder at udvikle bobler. ) skal der helt sikkert en håndfuld af dem, og måske en halv vaniljestang, i en omgang kombucha
Ingefærdrik – Starterkultur

Ingefærdrik – Starterkultur

såsom Kombucha og vandkefir,. Siden vi var på Karmasushi i Århus, har jeg drømt om deres ingefærøl/drik
Kylling og kefir....og alle de andre nye "kæledyr" jeg har fået

Kylling og kefir....og alle de andre nye "kæledyr" jeg har fået

) Kefir kan I læse meget mere om her (på engelsk), men i bund og grund skulle det, ligesom Jun og kombucha indeholde nogle bakterier der er gode for vores tarmsystem, og dermed være probiotisk, i modsætning til antibiotika som medicin er, bakteriedræbende, det er desværre bare ikke så tit der bliver skelnet mellem gode og dårlige bakterier når man er på penicillin
Smuk italiensk inspireret rød kraut

Smuk italiensk inspireret rød kraut

Denne kraut er sammensat efter guidelines og råd fra FB gruppen ” Kefir og Kombucha DK” hvor de er vilde med alt med probiotiske bakterier (Du ved, dem der er gode for mavsen

Tarme med charme II – onde og gode bakterier

superdrikken Kombucha, som er fermenteret te med masser af gode bakterier. Nu må det være på tide at tage tråden op i og tage fat i anden del af Tarme med charme (læs om 1