Jeg er begyndt at brygge selv, ikke vin eller øl, men derimod Kombucha som er fermenteret te. Kombucha er brygget på te og sukker med hjælp fra en Kombuchasvamp,- en Scoby ( symbiotic culture of bacteria and yeast)
Det som jeg vil gøre nu er at tappe en del af min kombucha ud og igennem en si, for at sortere evt. Kombucha’en skal have luft og stoffet er for at forhindre fx bananfluer i at komme ned i drikken
Det er lidt spændende at brygge sin egen kombucha og dejligt, når det lykkes. Fermentering er færdig og jeg har nu en flaske kombucha med appelsin og ingefær stående klar i køleskabet
I efteråret fik jeg min første scoby – svamp og kunne nu endelig begynde at brygge kombucha. Den ene beholder står også indimellem med en god stor portion starter og med en scoby som et lille hotel, til jeg igen har brug for at lave mere kombucha
Min kombucha er begyndt at give brus, ikke som et springvand, men alligevel godt med brus. Jeg har brygget kombucha siden efteråret og jeg tror at det lykkes bedre med brus og bobler efterhånden som scoby’en får noget alder og at jeg ikke tømmer beholderen ret ofte
brygning at kombuchaen for alvor begynder at udvikle bobler. ) skal der helt sikkert en håndfuld af dem, og måske en halv vaniljestang, i en omgang kombucha
) Kefir kan I læse meget mere om her (på engelsk), men i bund og grund skulle det, ligesom Jun og kombucha indeholde nogle bakterier der er gode for vores tarmsystem, og dermed være probiotisk, i modsætning til antibiotika som medicin er, bakteriedræbende, det er desværre bare ikke så tit der bliver skelnet mellem gode og dårlige bakterier når man er på penicillin
Denne kraut er sammensat efter guidelines og råd fra FB gruppen ” Kefir og Kombucha DK” hvor de er vilde med alt med probiotiske bakterier (Du ved, dem der er gode for mavsen
superdrikken Kombucha, som er fermenteret te med masser af gode bakterier. Nu må det være på tide at tage tråden op i og tage fat i anden del af Tarme med charme (læs om 1