Her er lidt ideer og inspiration til kastanjer, brombær og ost. Serveres rugkiks til. Ristede kastanjer med brombærkompot og blå ostNu er det efterårs ferie lige om lidt
Den er både sød og let syrlig på samme tid, hvilket gør den helt perfekt til både søde pandekager, vafler, is, yoghurt, ost eller andre lækre og sommerlige, søde desserter
Vi fik også hjemmelavet koldskål med kammerjunker og rabarberkompot, det lækreste brød i kurv, spejlæg med pesto og marrokanske pølser, halv avocado med ristede nødder, ost og så delte vi en sprød kanelsnegl
Denne galette får en fin mandelsmag, er ikke meget sød, men kan gøres sødere end min opskrift med mere sukker i kompotten, og måske lidt sukker i dejen
Rør skyr og ost sammen til en ensartet masse og bland rabarberkompotten i. Lad kompotten køle helt af. Sommeren banker på døren, solen skinner og de her kager er perfekte til de varme sommerdage i haven
grøntsagsstave, ristede nødder i honning, marmelade eller kompot. Det passede heldigvis perfekt, da Lidl skrev til mig og spurgte, om jeg ikke ville lave et indlæg i forbindelse med deres lille mors dag-kampagne
Den klassiske version (i hvert fald i min familie) ville være at servere kompottentilost, men du kunne også vælge at gå en helt anden vej og bruge det til en lækker lille eftermiddagsdessert
I Polen drikkes gerne ”kompot”, en slags limonade, som laves på både frisk eller tørret frugt. Især pølser er noget, som polakkerne går højt op i, og de bruges da også i alt fra gryderetter, serveret med sovs, til morgenmad, som pålæg og snacks
Den opskrift har jeg så afprøvet denne gang men har skiftet hindbær toping ud med rabarberkompot. Lad kompotten køle lidt og hæld derefter over kagen der stadig er i formen
Lun kompot er lige hvad vi trænger til. Man kan selvfølgelig lave den naturel, uden andet end den vidunderlige kage i sig selv, man kan give den et lag af frugt og gele på toppen eller give den et efterårs-twist og servere med varm frugtkompot
Den var utrolig let at lave, og så kan dem bruges til så meget godt. Brød med ost og kompot. Derfor har jeg idag lavet denne meget lækre æblekompot med et strejf af ingefær, kardemomme, kanel og de flotteste sorte vaniljekorn
Det kan også spises som koldt tilbehørtilfrokost, fx til en rugbrød med kødpålæg eller ost. Jeg havde brug for noget nyt tilbehørtil en hovedret, og det skulle gerne være en løgkompot
Serveres til kage, is, på yoghurten, tilost og hvad du eller synes kunne være lækkert. Når rabarberne er faldet sammen, smages det til med mere sukker og kompotten er færdig