Jeg havde en stang Odensemarcipan liggende i mit skab, og den har længe kigget på mig. Marcipan er og bliver en lækker spise, og noget af det mest simple der kan kreeres ud af marcipan må være kransekager
Marcipanen æltes med flormelis og æggehvide. Kransekage dejen putter i køleskabet i 1 time. 7 min ved 250 ° Kransekage dej. 500 g marcipan (Jeg brugte OdenseMarcipan)
Fordel marcipanen i mindre bidder i æggemassen. Jeg har tidligere lavet et par opskrifter på kransekage, denne opskrift er lidt et miks af de tidligere opskrifter – jeg kan ikke helt lade være med at eksperimentere i køkkenet…
Jeg har brugt den fra Callebaut/Mona Lisa og den fra OdenseMarcipan Grillspyd delt på midtenEn pakke ler eller noget andet tungt, du kan sætte grillspyd ned i
overtrækschokolade (jeg brugte overtræksknapper fra OdenseMarcipan). Det eneste “krav” er, at der skal være nougat i, da min ene veninde ikke er så glad for smagen af marcipan, men til gengæld er hun ret vild med nougat
De sidste par uger har jeg brugt til at få bagt lidt forskellige cupcakes, kransekager og brownies. I min gaveæske fra Odensemarcipan var der også en plade hvid chokolade, og da jeg så den plade var jeg ikke et sekund i tvivl om hvad den skulle bruges til
Jeg har smidt en teske vanillesukker i dejen og erstattet remoncen med en færdig kagefyldning (kransekage/kokosdrøm) fra OdenseMarcipan (se flere lækre opskrifter her), som jeg og flere andre i blogland har fået lov til at teste