Og det er lige, hvad denne svampesuppe medkylling og ris er. Suppen består af stegte champignon blendet med en hurtig hjemmelavet kyllingefond, løg, hvidløg og timian
Den marokkanske kylling er til gengæld fyldtmed smag fra kanel og nelliker, hvilket passer rigtig fint sammen med sødmen fra rosinerne og det sprøde og nødde-agtige fra pinjekernerne – som alt sammen ligger og hygger sig i en lækker, cremet “sovs”
Grønkål var basismad her nordpå – og grønkål er da også fyldtmed vitaminer og mineraler. Bland kyllingestykkerne sammen med kålen, vend rundt og server medris
Server pakkerne med brune ris og en hurtig salat af spinat, æble og appelsin. kyllingekød. Disse kålpakker kan sagtens serveres for hele familien, da kålen bliver kogt og dermed ikke er så fremtrædende i smagen
Hvis jeg ikke laver salaten serverer jeg næsten altid retten med et spejlæg oven på mine ris. Jeg har prøvet at lave den med oksekød, kylling, svin og rejer
Det karakteristiske ved butter chicken er den milde, aromatiske sauce med masser af krydderier og det helt møre kyllingekød, herfra “butter chicken” – retten er altså ikke fyldtmed smør (min version er ihvertfald ikke), men den smager simpelthen så lækkert og cremet
de søde kartofler og kikærter, men hvis du selv er en kødelsker (eller der måske er en anden i huset, der er), så kan du uden problemer tilføje kylling
Her har jeg lavet kyllingmed salat og æggemuffins. Nogle gange er det lækkert at droppe de sædvanlige kartofler/ris/pasta og lave noget andet tilbehør til aftensmaden