lagkagebund. Jeg har brugt fondant til at overtrække kagen, men man kan sagtens bruge marcipan. Overtræk det med folie, men husk at folien skal gå helt ned og røre cremen, så der ikke dannes kondens
Jeg begyndte at kigge lidt rundt på nettet for at finde inspiration og her faldt jeg over en kage jeg simpelthen måtte prøve, opskrift opfinderen bag, er en ung pige fra Norge ved navn Solveig, som laver de lækre opskrifter, der alle er gluten fri og veganske, hendes blog heder ikke andet mindre end Gluten-Free-Vegan-Girl, dog har jeg små justeret lidt i opskriften og valgt at bruge bær mousse og chokolade mousse mellem lagene
Heldigvis er det de gode af slagsen, for en god veninde spurgte for et par uger siden, om jeg ikke havde lyst til at lave en lagkage til hendes fødselsdag
Hjemmelavede sandkager, chokoladekager og drømmekager har deres egen charme, men når vi begynder med de lidt mere avancerede lagkager, små festkager og desserter, er pynt et most
Hvis ikke man overtrækker kagen med fondant er det oplagt at pynte den med den flotte blåbærmousse. Lagkage med blåbærmousse og hvid chokolade-creme overtrukket med fondant og pyntet med fondantblomster
Til overtrækket kan man bruge en specielt fintmalet marcipan, som ikke behøver at blive æltet med flormelis - jeg er ikke så glad for det ekstra sukker
Overtræk med sugarpaste/fondant/marcipan, og pynt fint. Hurtig lagkage, anytime. For en mere elegant version, kan man binde æggesnaps og marengs sammen med lidt mel til fjerlette biscuitbunde (det vi kender som "almindelige" lagkagebunde)
Man kan vælge at lave dobbelt op af chokoladekagen og så ikke bruge den almindelige lagkagebund. Jeg har brugt fondant til at overtrække kagen, men man kan sagtens bruge marcipan