Endnu en omgang langtidshævedeboller er blevet bagt. Og ved at dejen kan holde sig flere dage i køleskabet så er det ekstra nemt at trylle en portion nybagte boller frem
Lad dejen hvile i køleskabet natten over. Disse boller er efterhånden fast inventar i mit køkken, efter jeg har fundet ud af, at min mave fungerer meget bedre, når jeg følger en LOW FODMAP diæt
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Hvis der er meget varmt sætter jeg den i køleskabet et par timer først, så den ikke "overhæver". Jeg plejer at lave dejen om aftenen og bage bollerne om morgenen
Begge deje skal være til at ælte sammen med en ske,blive klæbrige og hæve i køleskabet. Nu har jeg prøvet to gange at lave langtidshævedeboller
Sæt dejen i køleskabet natten over dækket med husholdningsfilm eller staniol. Langtidshævede nemme grovboller med speltmel, hvedemel, solsikkekerner, ruggryn og hørfrø
Dejen dækkes med låg eller køkkenfilm, og stilles til hævning natten over i køleskabet. )Man kunne også kalde dem for "brusebadsboller", da det passer perfekt at stå op og kaste dem på en plade og ind i ovnen, op i bad, og vupti så er der friske boller til morgenmaden