Har du ikke tid til langtidsstegning juleaften, så fortvivl ikke. Det er nemlig et meget maget stykke kød, så man kan nemt komme til at give det for lang tid i ovnen, hvorved det bliver tørt og kedeligt
Langtidsstegning er dog bedst, synes jeg, kødet bliver ekstra saftigt og mørt. Hæld 5 dl koldt vand ved og læg låget på stegesoen. 100 grader varmluft. 150 grader varmluft. 65 grader og. 70 grader, hvis det skal være gennemstegt. Da temperaturen var på 65 grader fjernede jeg den øverste halvdel af stegesoen og lod lammekøllen få 10 minutter v. 175 grader varmluft. Vores lammekølle var 75 grader til slut og den var helt mør. 100 grader varmluft sammen med lammekøllen
Noget i ovnen hos Bagenørden | Bagenørdens univers
De første 12 timer var de i ovnen på 50 grader, så blev der skruet op til 90 grader og skulle nu have stået 12 timer mere. Men jeg skulle også have en and i ovnen idag så jeg forkortede tiden lidt ved også at skue op til 150 grader. Fmilien har fået den and de har råbt efter længe (også en langtidsstegning over tre ,5 time), og juletræet er kommet ind og er blevet pyntet
Hjemme hos min familie, spiser vi kun and til juleaften, så det handler om at gøre and, brun sovs, rødkål og de brunede kartofler så gode som muligt, med så meget traditionel smag som overhovedet muligt
Jeg lavede mørbraden sous vide i en hjemmelavet maskine. Ingredienserne til de bagte græskar skal i posen med de største tern -og derved ingredienserne til mos i den anden
Hvis det hele ikke kan være i gåsen, lig det ved siden af. Skær det friske rødkålshoved i fine spåner. Sådan et rødkålshoved fylder fu#king meget, så brug en meget stor gryde