Smuldr det kolde smør i melet sammen med flormelis og vaniljesukker. Til den italienske marengs kommes sukker og vand i en lille gryde og koges til en klar, let tyktflydende sirup
små arme ved at strejfe letmed en finger på hver side af toppen. Bruger du en kraftig plastiksprøjtepose, behøver du ingen tyl, men kan blot klippe hullet i en passende størrelse
Varm det til det får en let gylden farve og tilsæt derefter fløden lidt af gangen. Mandel dackoise laves ved at piske æggehvide og sukker til en marengs
øverste hvide kokoscreme ud med en ske, men hvis der slet ikke skal være. Det smager ikke af så meget, og når der kommer kakao eller andet smagsgivende i, kan man slet ikke smage kikærtevandet (dette kaldes også aquafaba
Forsæt til marengsmassen er afkølet (det tager ca. Tag kagerne ud af ovnen og træk forsigtigt bagepapiret over på en fugtig bordplade, eller et vådt stykke, så er det nemmere at få kagerne af papiret, brug en palet
Når småkagerne er afkølet kan de lægges sammen med en kugle lakridsis i midten. Salmiakbomberne vil gerne drøne på bunden af den lette iscreme og derfor er det lige så vigtigt at få vendt godt rundt i isen den først time på frost, som for at bryde iskrystallerne
Det hele blandes hurtigt sammen medlet hånd og arrangeres i dessertglas. Eton mess er utrolig let at lave for efter at have pisket fløden tilsættes lidt groft mosede jordbær, lidt jordbær i mundrette stykker og Pavlova i mindre stykker
Friske og lettedessertermed frisk frugt er blandt mine yndlings om sommeren. Denne gang er det blevet til en marengs-fugleredemed fyld af mango, banan og kiwi, og toppet med en let vanille-skyr
Jeg plejer at skrabe det øverste hvide kokoscreme ud med en ske, men hvis der slet ikke skal være kokosvand med, kan man åbne bunden på dåsen og hælde kokosvandet ud
En utrolig let vej til en virkelig lækker sommerdessert. Vend forsigtigt balsamico og maizena i og fordel massen til en rund "kage" på et bagepapir (mit havde fået en tur med sprayfedten, så den let ville slippe igen)