Min kæreste og jeg har gjort det til en vane at spise friske spinatblade (eller andre grønne blade) som tilbehør til aftensmaden, hvis det altså ikke allerede indgår som ingrediens i måltidet
tørrede grønnelinser. Linserne skylles grundigt og sættes til side. Når den koger skrues varmen ned til middel, og suppen simrer videre med låg på i ½ time eller indtil linserne er kogt møre
Anrettes med de kogte linser, persille og evt cremefraise/græskyoghurt og gerne med lunt brød til. Gulerods – og linsesuppe til 4 personer. Kog 250 gram grønnelinser i en seperat gryde (tjek opskrift på pakken, de skal ca have 30 minutter)
Kog til linserne er lidt mere end al dente. Den er fy-fy ud fra et puritansk perspektiv, fordi du blender fois gras i suppen (fg er typisk produceret i den syd-vestlige del af France), men hvis du ikke er puritaner, kan du bare kalde suppen for slurp-slurp linsesuppe og være nysgerrig på, hvorfor puritanere er puritanere
Hvis suppen blendes, får den en dejlig fyldig konsistens, se fx linsesuppe med sennepsolie. Linserne i glassene er sorte belugalinser, grønne, såkaldte delikatesselinser af Le Puy-typen fra Urtekram