Rul og form 12-15 luciabrød, pensl med sammenpisket æg og pynt med rosiner. Lad luciabrødene efterhæve i 30 minutter og sæt dem i en 225 grader varme ovn og bag dem i omkring 15 minutter afhængig af størrelsen på brødene
Men jeg ville i år prøve at lave de berygtede Luciabrød, som er så fine og ser lækre ud. Kræsen har for to år siden lavet en guide på Luciabrød for dummies og den var perfekt
I min familie bliver luciabrødene ikke kun bagt til luciadag, men også i løbet af juletiden, hvor de serverer på morgenbordet i weekenden eller til en kop gløgg adventssøndag
Karin Jacobsen sørgende for rigtige luciabrød og opskriften på Janssons fristelser. Retterne i dag passer perfekt til at blive serveret efter juletræsfældning
½ time hvorefter du deler ejen i 32 stykker og former dem til luciabrød. Jeg har faktisk i nogle år efterhånden haft lyst til at lave de svensk/norske luciaboller
Men som den opmærksomme læser nok bemærker, var der både rosiner og dadler i brødet, som smagte mere hen ad Luciabrød, end noget man ville dyppe i sin fiskesuppe