For at mel skal have en god bagekvalitet, skal det indeholde en god mængde gluten, så det er muligt at danne et såkaldt glutennetværk, som giver den luftige og lækre struktur i dit brød
For at mel skal have en god bagekvalitet, skal det indeholde en god mængde gluten, så det er muligt at danne et såkaldt glutennetværk, som giver den luftige og lækre struktur i dit brød
Bollerne har en sprød top og bund og er luftige indeni. Der er ikke noget bedre end påskeferie, eller så skulle det måske lige være hjemmebagte, lune, friske bollermed smør på en feriemorgen
- Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. De er super gode til morgenmad, men også bare som mellemmåltid med pålæg, ost eller marmelade
Det kan godt være at det ikke er den rigtige måde at lave surdej på eller bruge den på, men det virker i hvert fald for mig og jeg får nogle fantastiske brød ud af det og tilmed også boller til pigernes madpakker
Og selv om jeg har bagt mange brød og boller, så har resultaterne være temmelig svingende. Samtidig er hjemmebagt brød er brød billigt sammenlignet med kød og grønt
Så er der nyt på bloggen og nu med en af mine helt egne opskrifter. Rugmelet giver bollerne mere sødme og farver dem mere mørke, de bliver også lidt grovere af det
Til at starte med er dejen meget klæg, men i takt med at glutenstrengene bliver længere og han ælter (i laaaang tid), så tager dejen form og bliver "dejet" - uden at man tilsætter mere mel, hvilket giver et luftigere brød med sprød skorpe som vi kender det fra f
Viss det går gærent så sitter du igjen med en murstein som du kunne legge som grunnstein i et hus, men viss du lykkes så kan du sitte der med det mest luftige og saftige brød som man kan tenke seg