Lunehveder til en kop aftente. Nyd dem lune med smør til og en varm kop te. I gamle dage købte man hveder om torsdagen inden store bededag, så man havde brød til selve helligdagen, hvor bagerne ikke måtte arbejde
Lækre lunehveder helt uden mælk og æg, men mindst ligeså lækre. Oprindeligt spiste man hveder, fordi bagerne ikke måtte arbejde på storebededag, derfor købte man dem om torsdagen og ristede dem fredag
Vand og mælk lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen. Da det en gang i maj var Store bededag, kom mine forældre på besøg aftenen inden, til de, for en del familier, traditionelle varme hveder
I dag spiser de fleste dog de lunehveder aftenen før, men jeg kan skam sagtens spise dem både aften og morgen - især med et godt lag smør og en kop the
Men hold nu ferie hvor smager de bare godt, især hvis de lune, let ristede og så med smør på. På fredag er det store bededag, og traditionen tror skal der spises varme hveder aftenen før
kardemomme500-550 g hvedemel25g blødt smørVand og mælk lunes og gær røreres ud deri. Tirsdag fik jeg bagt hvedeknopper, så de er klar til i aften at blive flækket, ristet i oven og spist med smør og nylavet rababere og jordbær syltetøj - mums hvor jeg glæder mig
Nyd dem lune og med en god klat kold smør på toppen. BededagOg så er der sikkert mange der vil sige, at jeg er helt galt på den, fordi man da spiser hveder aftenen inden st
Glutenfri hveder. I dag får I opskriften på de lækreste glutenfri kanelsnegle med mørk chokolade. Når det er efterår får jeg altid lyst til kanelsnegle, det hører sig bare til, når regnen falder og bladene bliver orange