Mørk øl i rugbrød opskrifter

Megakerne Rugbrød

Megakerne Rugbrød

I en anden skål, blandes først øl, surdej, gær, salt, maltmel og sirup sammen. Megakerne rugbrød er opkaldt efter den store andel af hele kerner der er i det her rugbrød
Bryggerboller

Bryggerboller

I Bryggerbollerne her er der også masser af honningtil at supplere den mørkeøl og give et fintspil mod den let bitre malt, ligesomsolsikkekernergiver en let nøddeagtig smag også
Hjemmelavet øllebrød

Hjemmelavet øllebrød

Jeg havde nemligikkehvidtølindenforrækkevidde (grundet tiden), og det samme gjaldt en mørkøl, da disseikke just er på hitlisten over yndlingsøl herhjemme
Øllebrød i luksusudgave

Øllebrød i luksusudgave

dadelsirup (eller anden mørksirup). Rugbrødetfinder du opskrift på her, og nedenfor finder du opskriften (kun let modificeret) du skal følge for at ramme en øllebrød, som i hvert fald gjorde mig glad (og meget, meget mæt)
Schwarzbrot

Schwarzbrot

Schwarzbrot er et dejligtmørkt, næsten sort, rugbrød med masser af malt, kerner og rugmel. I det lækre hjemmelavede schwarzbrot anvendes der brændt maltmel for dels at farve brødet mørkt og dels for at give den særegne smag
Rugflage-grød med æblemos

Rugflage-grød med æblemos

Smagen af rug er sød og mørk, og går derfor rigtig godt i spænd med fx sødme, malt og øl. Denne opskrift er en ruggrød lavet på rugflager, og så er der tilføjet sødme i form af hjemmelavet æblemos til at supplere den mørke, bitre rugsmag
Stoutbrød

Stoutbrød

Jeg syntes at de bedste øltilbagning af brød er de lidtmørkere og kraftigeøl som guiness, leffe brune, ravnsborg rød for at nævne et par stykker
Hvafforetbrød

Hvafforetbrød

Jeg brugte en god mørkøl, en hel del brændt maltmel, sort sesam, lidt rugmel , en del hvedemel, surdej, salt og honning
Hjemmelavet rugbrød

Hjemmelavet rugbrød

Jeg er ikke den store rugbrødsbager for tiden, men jeg har i mange år bagt rugbrød, men er så kommet lidt væk fra det
Rugbrød med kerner og 75% fuldkorn

Rugbrød med kerner og 75% fuldkorn

Dertil er tilsat en god portion kerner, svedjerug og en mørkøl. Et godt rugbrød med fuldkornsmængde i den helt høje ende
Dansk rugbrød

Dansk rugbrød

kulør (hvis du vil have et mørkere brød. Prøvede en ny opskrift på dansk rugrbrød med øl og surdej. Tag brødet ud af formen og lad det køle af
Rugbrød med gær

Rugbrød med gær

Rugbrødbagning har altid været minNemesis. Jeg har altid været fascineret af brødbagning. Jeg skal ikke huske på at holde en surdej ilive, men kan når som helst lige røre en lækker rugbrødsdej sammen
Rugbrødssnacks

Rugbrødssnacks

½ dl mørktøl. Dagen efter tilsættes. ½ dl mørktøl. Det hele æltes godt sammen i ca. Dejen hæver tildækkettil næste dag
Øllebrød helt fra bunden

Øllebrød helt fra bunden

Grøden er i og for sig meget nem, knus, mos, mas eller bare ødelæg dinerugbrødsskiver og lad dem stå natten over og bløde i alt øllet (en alm