I en anden skål, blandes først øl, surdej, gær, salt, maltmel og sirup sammen. Megakerne rugbrød er opkaldt efter den store andel af hele kerner der er i det her rugbrød
I Bryggerbollerne her er der også masser af honningtil at supplere den mørkeøl og give et fintspil mod den let bitre malt, ligesomsolsikkekernergiver en let nøddeagtig smag også
Jeg havde nemligikkehvidtølindenforrækkevidde (grundet tiden), og det samme gjaldt en mørkøl, da disseikke just er på hitlisten over yndlingsøl herhjemme
dadelsirup (eller anden mørksirup). Rugbrødetfinder du opskrift på her, og nedenfor finder du opskriften (kun let modificeret) du skal følge for at ramme en øllebrød, som i hvert fald gjorde mig glad (og meget, meget mæt)
Schwarzbrot er et dejligtmørkt, næsten sort, rugbrød med masser af malt, kerner og rugmel. I det lækre hjemmelavede schwarzbrot anvendes der brændt maltmel for dels at farve brødet mørkt og dels for at give den særegne smag
Smagen af rug er sød og mørk, og går derfor rigtig godt i spænd med fx sødme, malt og øl. Denne opskrift er en ruggrød lavet på rugflager, og så er der tilføjet sødme i form af hjemmelavet æblemos til at supplere den mørke, bitre rugsmag
Rugbrødbagning har altid været minNemesis. Jeg har altid været fascineret af brødbagning. Jeg skal ikke huske på at holde en surdej ilive, men kan når som helst lige røre en lækker rugbrødsdej sammen
I en anden skål, blandes øl, surdej, gær, salt, maltmel og honning sammen. Jeg har lavet flere rugbrød men må sige denne opskrift på rugbrød er minyndlings, selvom det tager lidttid så er det hele ventetiden værd