Mad fra libanon opskrifter

Tabouleh

Tabouleh

Tabouleh – eller tabbouleh – er en salat fra Mellemøsten, bestående af bulgur eller couscous blandet med grøntsager og urter – masser af grøntsager og urter – og tilsat citronsaft og olivenolie

Uge 8 – Fokus & Favoritter

Ja, det var så lige fra Netflix og Oscarfilm til indisk mad, du kan imponere med på ingen tid. Normalt er jeg ellers ikke glad for så meget halvfærdig mad, men indisk mad er ikke det letteste at lave selv med alle de mange krydderier, der skal til, og så skal jeg ellers love for, at det er nemt og smager VILDT godt
Mad fra Libanon.

Mad fra Libanon.

Det her er endnu en sen morgenmadssalat som er lavet på modne tomater, feta og forårsløg toppet med tørret pebermynte, salt og olivenolie
Fiskefrikadeller m. torskerognssalat og grøntsagsfad

Fiskefrikadeller m. torskerognssalat og grøntsagsfad

Jeg har et stort glas hjemmelavet/presset oliven fra mine bedsteforældres olivenplantage i Libanon. Derudover skulle der også være lidt grøntsager til, og det blev til et grøntsagsfad med kartofler, bønner, tomater og grønne oliven, som jeg blev inspireret af fra en af Jamie Olivers udsendelser fra "the naked chef"
Frugtlagkage

Frugtlagkage

Jeg rejser næste måned til Libanon, hvor jeg skal være i 16 dage, så glæd jer til at få rigtig lokal libanesisk mad
Knefe (upside-down lebaneese cheesecake)

Knefe (upside-down lebaneese cheesecake)

Faktisk bliver Knefe ikke nydt som dessert i Libanon men som sen morgenmad. Men det er faktisk ikke så underligt for "kagen" består af brød, ost og grød, definitionen af enhver morgenmad

Jordbærtabouleh (tilbehør)

Tabouleh er en mellemøstlig bulgur-salat, der stammer fraLibanon, Syrien og Jordan-området. Der er variationer (i Libanon bruger man for eksempel flere urter end bulgur, så salaten bliver meget grøn), men i det store og hele er det “same same but different” – en vegetarret eller (i Vesten) et elsket tilbehør til kød