Jeg er fan af indisk mad og endnu større fan af både sødekartofler og kikærter, så jeg var helt sikker på, allerede inden jeg gik igang med denne ret, at jeg også ville elske den
Mad mod kulde, mad mod vampyrer, som jo siges at afsky hvidløg. Fornyelse i tilbehøret igen – skiver af sød kartoffel stegt i ovn og krydret med frisk chili og hvidløg
Nyd salaten alene, til madpakken eller til en lækkert stykke grillet kød hen over sommeren. Dog lå der et par sødekartofler og kiggede sødt på mig, så de fik lov til at komme med hjem, og det kom der denne lækre salat ud af
Jeg serverede dem til aftensmadmed en spidskålssalat til, men de er også gode som rest til frokosten (lun dem ved lave grader i ovnen) eller tag dem med i madpakken
Udover indisk mad er jeg også meget glad for sødekartofler, så dem har jeg selvfølgelig proppet inden i mine samosaer sammen med ærter, spinat, ingefær og masser af varme krydderier som garam masala og spidskommen
Her vil jeg tale lidt om og lave mad fra min kogebog “Veganske livretter”. I denne nemme hverdagsret bruger jeg hokkaido sammen medsødekartofler og svampe i en cremet tomat-/kokossauce, og det bliver ikke mere lækkert og varmende
Nem mad til en hverdagsaften – men af lørdagsklasse. Tør dem og vend dem først med olie og derefter med mel eller majsmel (for nu at blive i de områder, kartoflerne kommer fra) blandet med lidt salt og måske en anelse chilipulver – det søde passer så godt til det stærke
Jeg fik lyst til at lave hendes brownie medsødekartofler, men da jeg ikke har noget imod at bruge hverken animalske eller glutenholdige ingredienser har jeg ændret lidt i opskriften
Server krebinetterne med kompot af sødekartofler og gulerødder og grønkålssalaten. Snit grønkålen fint og vend den med hakket løg, salt, sort peber,citronskal, citronsaft og olivenolie
Bland kartoffel-indmadenmed hytteost, sennep, forårsløg, persille og godt med salt og peber. Halver kartoflerne på den bredeste led og skrab forsigtigt kartoffel-indmaden ud uden at lave hul i skrællen