Madjournalen opskrifter

Tigerrejer i kokos og freestyle curry

Denne ret er lige noget for alle der elsker kokos. Og chili. Og lime. Og rejer. Ingredienserne klæder hinanden super, og med den lidt indisk inspirerede curry-blanding bliver den traditionelle thai-ret skøn, dyb og anderledes intens

Confit de Canard

Det kan udtrykkes meget klart. Confit de canard er helsemad og har sin oprindelse i Sydvestfrankrig. Så er der sikkert nogen der undrer sig over, hvordan den relativt fede and kogt i andefedt kan betragtes som helsemad

Verdens bedste kanelsnegle

På forhånd undskyld til Ninka-Bernadette. Her i husstanden forsager vi ikke mælk, sukker og hvede og alt dens væsen

Risifrutti med rabarberkompot

Risifrutti – de små bægre med to kamre til henholdsvis ris og frugtsovs er en spændende kombination af ris, frugt, helægspulver, fortykningsmiddel, aroma og surhedsregulerende midler

Hvid chokoladecreme med lakrids

Lakrids møder hvid chokolade. Match made in heaven. 100 gram hvid chokolade. 1 dl fløde. 1 lakridsrod. 100 gram friske bær

Bruchetta med kyllingelever, hvidløg og merian.

Herhjemme kan vi godt lide dyr. Levende såvel som i parteret form. Da vi respekterer dyret – og det faktum at vi slår dem ihjel for at spise dem – er vi store tilhængere af man spiser hele dyret

Fransk løgsuppe

1 kilo løg. 1 pænt stykke gruyere, parmesan, lagret cheddar eller anden fast tør ost. 1 liter hønsefond. Lidt hvidvin

Torsk aioli

Fair nok. Det ligner noget fra en gammel fransk kogebog anno 1954, men det er en super fin bistroret også i 2012

Salat med røde beder og blå ost

Julesalat fåes langt ind på foråret og er sprød, saftig og let bittert. Absolut den bedste salat at sætte tænderne i hele vinterhalvåret