Malt til rugbrød opskrifter

RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Du kan egentlig vælge de fleste opskrifter på rugbrød, og så selv tilføje finthakkede figner i opskriften
Bryggerboller

Bryggerboller

Bryggerboller er grove maltboller med en god mørk æl, masser af honning og så lidt kerner, solsikkekerner og hørfrø til at give lidt struktur
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Jeg har brugt Meyers mørke rugbrød (fra Meyers Bageri. 3 g brændt malt (kan. Bland rugmelet i væsken og dæk med låg eller klæde til dag 3. skål og dæk med låg eller klæde til dag 3. fra dag 2 sammen og tilsæt salt og evt malt. 3 g brændt malt (kan
Schwarzbrot

Schwarzbrot

Ofte er der dog knap så meget malt i disse brød, da de farves med decideret farve tilsætning. Schwarzbrot er et dejligt mørkt, næsten sort, rugbrød med masser af malt, kerner og rugmel
Rugflage-grød med æblemos

Rugflage-grød med æblemos

Smagen af rug er sød og mørk, og går derfor rigtig godt i spænd med fx sødme, malt og øl. Du kan også bruge kogte rugkerner som alternativ til ris
Stoutbrød

Stoutbrød

Det er en meget mørk øl med toner af malt, chokolade og røg. Det giver en dejlig sødme og fylde til det her brød som nærmere sig lidt et fuldkornsrugbrød uden kerner, netop fordi der også er brugt rugmel i opskriften
Wow en weekend!

Wow en weekend!

Squash, malt & hvide asparges. Michelin besøg, Familietur til feriecenter, Frokostbord, Fødestue, Boller og kage, Fødselsdag, Rejsegilde og Svigerforældre
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Tilsæt salt, malt, finthakkede udstenede dalder og pinjekerner og rør godt sammen. Kan især anbefale det til en lidt tør ost hvor den sødlige smag passer rigtig godt
Fuldkorn – skal – eller skal ikke?

Fuldkorn – skal – eller skal ikke?

“Fiberbrød”, “Groft”, “Kerne” “Multikerne” eller have farvet brødet med malt, så det er mørkt. Mange bagere “snyder” kunden til at tro, hvidt brød er med fuldkorn, ved at kalde det
Sundt rugbrød med øl & surdej

Sundt rugbrød med øl & surdej

Rugbrød med maltølFørste dag. Dette er mit nye yndlings rugbrød som jeg bagte med min surdej. Dejen hældes i en stor rugbrødsform eller to små forme og hæverendnu en time
Rugbrød – med kerner, hvedemel og svedjerug

Rugbrød – med kerner, hvedemel og svedjerug

Så vidt jeg ved er maltmel brændt malt, som bliver til pulver. Jeg har hørt om en som bruger sovsekulør i rugbrødet, men de to metoder jeg bruger lidt på skift er malt
Våd surdej

Våd surdej

Lidt malt hvis jeg har det, ellers bruger jeg bare kulør. Når den lugter af øl, så er den klar til. Jeg bruger en våd surdej når jeg bager rugbrød, da det er
Rustikt Møllerbrød

Rustikt Møllerbrød

Tilsæt dernæst honning og maltmel, og efter det er blandet godt i væsken, tilsættes alt melet. Der er en lækker dybde fra honning og samtidig den let bitre smag fra malt i det her brød, hvor jeg har valgt at gå med den lidt mindre bitre lyse maltmel

Hurtig aften smoothie

Malte og jeg indgik derfor et kompromis på vej ned til sommerhuset klokken ALT FOR SENT. – der var ikke længe til sengetid da vi landede (ja jeg er ikke verdens bedste mor for tiden… )