Jeg kan ikke huske om jeg har sagt det før men det kan ikke siges for tit, jeg elsker Indisk mad, de er simpelthen fantastiske til at bruge krydderier i deres mad dog uden det nødvendigvis bliver så stærkt at man ikke kan spise det
en god mangochutney. Retten har en perfekt balance mellem det sure, søde, salte og stærke, og så er den proppet med grøntsager og sundhed – og har en dejlig cremet sauce som afrunder retten helt perfekt
1 tsk stærk karry. 2 spsk mangochutney. Rør dressingen sammen og smag til. Brug et stykke kål som smage-ske, så får du den rette smagskombination at dømme ud fra
Serveres med naanbrød og skyr rørt med mangochutney. Hvor stærk din karry skal være, styrer du selv. Porrer, æble og karry passer rigtig godt sammen efter min (og mange andres smag) Her får du opskriften på en hurtig og nem hverdagsret, hvor der også er tilføjet mandler og æg
med en klat mangochutney, eller som ristaffel med ris og ristet kokosmel, bananskiver, rosiner, peanuts, poppede vilde ris, små syltede løg, kogte hakkede æg, rød peber, og ananas som topping
Kyllingesandwich med mangochutney. Desuden bliver jeg ærgerlig over, at de i starten af bogen proklamerer at alle skal kunne lave opskrifterne, og derfor behøver man ingen køkkenmaskine til brødopskrifterne (de må have meget stærke arme
Jeg plejer at spise alle former for karry-retter og til dels også wokretter med en god mangochutney, da det giver en god kontrast til det lidt krydrede mad, men det skal til gengæld helst være en mild version, hvis maden i forvejen er rimelig spicy
Du kan også servere mangochutney, raita** og naanbrød til, som er klassisk til indiske retter. Det er en krydret, en smule stærk ret med smag af tomat, en smule kanel, paprika, spidskommen og andre lækre ting
mangochutney (stærk eller mild – jeg bruger en sød med ananas, da jeg ikke er til vildt stærk mad). 1-2 spsk mangochutney (stærk eller mild – jeg bruger en sød med ananas, da jeg ikke er til vildt stærk mad)
Server med jasminris, sød mangochutney, ristet kokosmel og cashewnødder. Mangochutney sød. Lad koge ind i 15 minutter, og smag til med rigeligt citron, salt og peber og lidt ekstra karry hvis den skal være mere stærk
1 spsk stærkmangochutney. Salat og dressinger passer godt til grillmaden. Linser og kikærter mætter rigtig godt, så du kan måske nøjes med lidt mindre på grillen, hvis du laver tilbehør med tørrerede bælgfrugter