Du kan selvfølgelig udskifte chokoladen og marcipanen med andre lækkerier fx nødder, kiks eller bær, og på den måde lave din egen favorit is - men prøv først denne opskrift, for den er ret lækker
Der skal pyntes lidt op med masser af lyskæder, små lyshuse, engle, kogler og enkelte nisser. Denne hjemmelavede marcipan skal bruges til en bestemt slags julesmåkager, som vi altid bager, nemlig de sprøde Håkonkager og bliver der marcipan i overskud skal den bruges til julekonfekt, uden alt for meget sukker
Denne is får en lækker fylde, smag og konsistens, da den er tilsat mandelsmør, og samtidig er sødet naturligt med banan - hvilket gør, at du ikke får så meget sukker i din is
Pisk vaniljesukker, sukker og æg sammen til en luftig masse. Opskriften er fra Arla, hvor jeg har tilføjet marcipan og vanilje, og så havde jeg ingen små gryder til at smelte smørret (det var trods alt lidt for meget at tage suppegryden i brug), så det blev bare rørt i dejen
Hvis I trænger til en ny tærteopskrift, så kan jeg anbefale denne tærte med marcipan og frugt. Den har en lækker sprød mørdejsbund, et dejligt cremet fyld og den friske frugt på toppen er lige prikken over i'et
æble og marcipan, men vil i og for sig gøre sig godt på alle tider af året – måske endda med en klat is, flødeskum eller creme fraiche for at tage toppen af denne lidt tunge sag
Flødeboller – hjemmelavet marcipan og lidt om temperering af chokolade. Heldigvis var der stor kompetence at hente, og jeg fik en god opskrift, som jeg egentlig tog udgangspunkt fra, men erstattede glukosesirup med Fiber sirup (rene fibre og færre kalorier), og sukker med Suvida’s sukkererstatning (ingen kalorier)