Knus mariekiks, vend derefter alle ingredienserne sammen (man kan også piske en marengs med æggehvider og sukker, og derefter vende resten i, men så får man en helt anderledes kage, som stadig smager fantastisk)
Knus mariekiks, vend derefter alle ingredienserne sammen (man kan også piske en marengs med æggehvider og sukker, og derefter vende resten i, men så får man en helt anderledes kage, som stadig smager fantastisk)
Store marengs med chokolade og. Nøddebund med lakrids & h. Min veninde Sus bød forleden på disse fantastisk gode (og flotte) cookies – eller store småkager om man vil – som hun har fundet opskriften på i Femina
Pisk æggehvide og sukker til marengs, og vend nøddemelet i. Put marengsdejen i en sprøjtepose, og sprøjt små runde bunde ud på bageplader med bagepapir
Den består af en klassisk nøddebund med mandler og marengs tilsat hvid chokolade og lakrids. Beholderen må højst være fyldt halvt op, da den også skal rumme marengsen, og der skal være plads til at røre undervejs
10-15 stkNøddebund. 1 æggehvide50 g sukker130 g mandlerMandlerne blendes til melÆggehvide og sukker piskes stiftMandelmel vendes forsigtigt iMassen smøres ud på en bradepande beklædt med bagepapir til ca ½ cm tykkelseBages ved 175 i 12-15 min - til den bliver lysebrunLad den køle afStik bunde ud med en kageudstikker - da jeg ikke havde dette, skar jeg mine ud med en skarp kniv i sjove formeKogt marengs - guf3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre fra Danæg)150 g sukker2 tsk vanillesukkerBland ingredienserne i en skål (minimum 1 liter)Sæt den over et vandbadPisk over vandbad på mellem hastighed i 7 min. til du får en tyk marengsDer skal piskes hele tiden, så det ikke gryner i bunden, det skal være stiftTag skålen op af vandbad og pisk videre i 5 min. på højeste hastighed, til marengsen er kølet afDen vil blive meget tyk, og danne hvide toppe når du hiver en ske op, når den gør det, er den klar Finish200-300 g chokoladeDrys, f. hakkede mandler, kokos, kaffe, sukker-pynt Sæt toppe af marengs/guf på nøddebundene med en sprøjteposeLad dem stå og lufttørre ved stuetemperatur i et par timer - evt i en ovn hvis den er kølet af- De kan også bages i ovnen i et par minutter ved 150 grader, hvis man har travltSmelt ca 200-300 g chokolade i vandbadSæt flødebollerne på en rist eller på en bradepande med bagepapir underHæld forsigtig den afkølede flydende chokolade over med en skeFordel chokoladen rundt så de bliver dækket helt heltDen overskydende chokolade ryger ned på bagepapiret og kan bruges igen, hvilket kan blive nødvendigtDrys evt
Knus marengsene. Her er nøddebunden lidt bleg i det, den må gerne være en smule mere mørk, og så foretrækker jeg faktisk at der også er en nøddebund på toppen, hvor jordbærene så ligger ovenpå den øverste bund, og jordbærsaucen hældes over parfaiten inden bunden ligges over
I torsdags på kristi himmelfartsdag var jeg til min lille guddatter Sofie´s barnedåb. Det var en fantastisk dag, solen skinnede og forventningerne var høje