Færdig foie gras terrine med ribs og valnødde marmelade. 8 gram salt (1 tsk)8 gram sukker (1 tsk)1 gram peber (meget)2 spsk cognac eller armagnac (Du kan også være utraditionel og bruge Cointreau eller Grand Marnier. 2 spsk cognac eller armagnac (Du kan også være utraditionel og bruge Cointreau eller Grand Marnier
Der er nogle der benytter sig af at tage en smule marmelade ud på en lille tallerken og lade den blive kold og så vurdere på konsistensen – det trick har ikke rigtig virket for mig, men med tiden har jeg mere fået en fornemmelse for hvordan marmeladen skal se ud og føles, når den er rigtig
Minilagkager i to variationer – en med lemoncurd og en medhindbærmarmelade – helt klassisk. Fyldet kan du variere i det uendelige – flødeskum, vanillecreme, chokolademousse, frugtmousse, marmelader i alle farver, smørcremer, frisk frugt og hvad du ellers har fantasi til at komme i
Ingen af varianterne smager igennem af spiritus og er ikke “sprittede” på nogen måder, men den nøje udvalgte rom, whisky og cognac løfter og afrunder bare smagen af bærrene og gør smagen mere eksklusiv end normale marmelader
Den var glaseret medabrikosmarmelade og dyppet i mørk chokolade. Så vidt jeg husker, så bestod den af to ovale kransekager, med en trøffelcreme der smagte af cognac
Vask glassene grundigt inden brug, og skyl dem med meget varmt vand, så de ikke er kolde når du hælder den varme marmelade i glassene, så undgår du at de springer
Blande bønner, banan, spiritus, kakao, kaffe, sirup, sukker, kokosfibermel og marmelade samt havregryn og vanilje, og blend det med en stavblender til en ensartet masse