Marokkansk mad kanel opskrifter

Marokkansk kylling med rosiner og ristede pinjekerner

Marokkansk kylling med rosiner og ristede pinjekerner

Den marokkanske kylling er til gengæld fyldt med smag fra kanel og nelliker, hvilket passer rigtig fint sammen med sødmen fra rosinerne og det sprøde og nødde-agtige fra pinjekernerne – som alt sammen ligger og hygger sig i en lækker, cremet “sovs”
Marokkansk Kylling med Sød Kartoffelmos

Marokkansk Kylling med Sød Kartoffelmos

Marokkanskmad er ofte enormt velsmagende og "fragrant" som man siger på engelsk. kanel. Bland kanel, spidskommen, salt og peber og vend kyllingen i det
Enchiladas med kylling og ost

Enchiladas med kylling og ost

Marokkansk kylling med rosiner. Jeg har i lang tid kigget på og savlet over opskrifter på enchiladas, så selvfølgelig måtte jeg også kaste mig ud i de spanske madpandekager
Kylling i cremet kokos-cashew-sauce

Kylling i cremet kokos-cashew-sauce

Marokkansk kylling og couscous. Retten er perfekt til disse kolde måneder, hvor du egentlig bare har mest lyst til en skål lækker, varm mad, der kan spises med en ske eller gaffel
Harira – fyldig, marrokansk suppe

Harira – fyldig, marrokansk suppe

Harira er en marokkansk suppe, der for mange muslimer er en fast del af ramadanen. Jeg kan tydeligt huske flere af de gange, hvor jeg er blevet “inviteret” på aftensmad hos en barndomskammerat, nu hvor jeg alligevel var på besøg og i øvrigt så så sulten og tynd ud
Kylling med Ras el hanout

Kylling med Ras el hanout

Forleden så vi et spændende og inspirende program med Tim Vladimir, hvor han lavede marokkansk kylling i tagine
marokkansk bønnetagine m artiskokker

marokkansk bønnetagine m artiskokker

En tagine er en gryde med et konisk låg, hvor man tilbereder maden over gasblus eller åben ild. Tagineretter – eller gryderetter – er almindelige i Marokko, og det er mad, der både smager og som er hurtigt tilberedt

And i marokkansk forklædning

For det er jo hyggeligt når først man har fået købt alle gaverne og lavet maden. Kanel og kardemomme bruges ofte i fx Indien og Marokko – ligesom dadler, figner, rosiner osv
Kefta Tagine med æg

Kefta Tagine med æg

Marokkanskmad er virkelig lækkert og noget af det bedste jeg ved. Denne ret spises med hjemmebagt marokkansk brød men hvis man ikke lige kan overskue det, så går andet brød også til
couscous med tørret frugt og mandler

couscous med tørret frugt og mandler

som dadler, rosiner, abrikoser og figner har en stor rolle i marokkanskmad. De søde frugter spiller fint sammen med både den milde couscous, men også med de mest brugte krydderier som kanel og spidskommen – og med den stærke pasta, harissa