SKØN OG KRYDRET MARROKANSK TAGINE MED OKSEKØD – TILBEREDT I STEGESO. I sidste uge, da mine forældre var på besøg, lavede vi denne lækre marrokanske tagine med oksekød og masser af marrokanske krydderier i vores nye stegeso
Her er en variation over den klassiske tagine med lammekød. Her er brugt hakket lammekød i stedet, som er rørt med masser af mynte og krydderier og stegt på panden inden bollerne har simret med saucen
I min barndom var jeg “det hvide får i flokken”. Jeg skilte mig ud fra mængden ved at være en af de få i både børnehaven, i folkeskole og på fritidshjemmet, der ikke havde en ikke-dansk baggrund
Flere af retterne er faktisk mine yndlings, som fx butter chicken og den marrokanske kylling. Marrokansk kylling med rosiner og ristede pinjekerner, krydret med kanel og nelliker, serveret med ris og evt
Ærtefalafler med pita, aubergine og tahindressing / Ærtepesto pastasalat med bagte tomater / Marrokansk kikærtesalat med aubergine og tahindressing / Bagt auberginesalat med sprøde kikærter og tahindressing
Vi fik også hjemmelavet koldskål med kammerjunker og rabarberkompot, det lækreste brød i kurv, spejlæg med pesto og marrokanske pølser, halv avocado med ristede nødder, ost og så delte vi en sprød kanelsnegl
Marrokansk pebergryde med æg. Marrokansk pebergryde med æg. En virkelig virkelig lækker ret, som jeg, efter have set den hos Kødfri fredag, har glædet mig til at lave den
I år har jeg valgt at følge farven grå, da jeg jo har malet to af væggene i stuen denne farve, og forhåbentlig kommer de grå, sorte og hvide marrokanske fliser snart op ude i køkkenet
Jeg har taget en del inspiration med hjem og kom samtidigt i tanke om, at jeg fuldstændig har glemt at dele denne lækre opskrift på marrokansk gulerodssalat med jer, som jeg har lavet med søde Katharina fra BeetrootBakery