Gule ærter – En klassisk, dansk suppe eller søbemad som spises med ske. En god, gammel ret kan man med rette kalde den for vi har i Danmark spist den i en eller anden form i flere tusinde år og i flere hundrede år på den måde vi kender i dag
Når ærterne er møre, blendes retten med en stavblender. Jeg lavede med vilje en stor portion, da jeg tænker resterne kan bruges til at eksperimentere lidt med i de kommende dage
I dagens opskrift er pestoen lavet med grønne ærter og sådan en gang ærtepesto virker på en eller anden måde så dejlig forårsagtig her midt på vinteren
Den her gang er det med stuvede ærter og gulerødder på klassisk vis. mel med top. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og får et kort opkog så de stadig har lidt bid
Si dem fra med en sigte. Smag til med salt og peber. Karbonader (Krebinetter) - YouTube 500 gram - 1 kg hakket svinekød (kan også være blanding med kalv i)Rasp1 spsk Salt1 tsk Peber. 500 gram - 1 kg hakket svinekød (kan også være blanding med kalv i). 300 g frosne ærter
Cremet pasta med asparges, ærter og parmaskinke. ærter. Aspargessalat med krydderurtedressing. Skær resten i snitter og kog dem og ærtermed pastaen de sidste minutter
Når jeg selv laver indisk herhjemme, bliver det ofte chicken tikka masala, butter chicken, en vegetarisk curry a la denne med søde kartofler og kikærter eller min aboslutte favorit dahl med skyr og ristede mandler (som nok kommer til at stå på menuen ret ofte, når jeg flytter hjemmefra om ikke så lang tid…)